21.9 C
Athens

Άνδρες των ΜΑΤ αποθεώνουν την αποστολή του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη (video)

Αηδία. Ξεσκεπάζουμε τον ρόλο της αστυνομίας στο πρωτάθλημα. Οι απανωτές προκλήσεις και οι συμπτώσεις που οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα για το πού παίζονται οι αγώνες…

Στο διανυόμενο πρωτάθλημα, αλλά και σε αυτό της περασμένης σεζόν, μπάλα έχει παίξει και η αστυνομία. Οι εκθέσεις και η συμπεριφορά των οργάνων της, έχουν διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο ώστε να υποστούν σοβαρότατες συνέπειες οι ΠΑΕ, σε βαθμό που όχι μόνο έχουν πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα, αλλά έχουν φθάσει να τους αφαιρούνται πόντοι από τα δικαιοδοτικά όργανα.

Ο Ολυμπιακός εκτελέστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-2) για την 20ή αγωνιστική της Super League στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε ένα παιχνίδι που δεν έγινε τίποτα και οι ομάδες μετά τη λήξη του αποχώρησαν χωρίς προβλήματα από τον αγωνιστικό χώρο, από το… πουθενά εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και άρχισαν να προκαλούν. Στην μικροένταση που δημιουργήθηκε απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Οι συνέπειες; Πέρα από το πρόστιμο, ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Οι προκλήσεις των Αστυνομικών δυνάμεων ωστόσο, δεν ήταν μεμονωμένες. Σε αντίστοιχο παιχνίδι με την ΑΕΚ τον Απρίλιο του 2017, υπήρξε κάτι ανάλογο. Προκλήθηκε ένα επεισόδιο μεταξύ των φιλάθλων του Ολυμπιακού που βρίσκονταν κάτω απ’ τα δημοσιογραφικά με αστυνομικούς. Αφορμή στάθηκε μία κίνηση ενός εκ των αστυνομικών, o οποίος άρχισε να χτυπάει τα πλέξιγκλας με το γκλοπ του και να βρίζει τους οπαδούς. Στα αποδυτήρια εκτυλίχτηκαν απίστευτες σκηνές. Οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν τους Στέφανο Καπίνο, Θανάση Ανδρούτσο και Δημήτρη Νικολάου, αλλά και φροντιστές της ομάδας στη φυσούνα, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Τα πρωτοφανή περιστατικά των προκλήσεων δεν τελειώνουν όμως εδώ. Και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν μεμονωμένα. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή, συνέβησαν τα απίθανα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν το σκύλο με τη γάτα τους πράσινους, έχασε ένα τσουβάλι γκολ και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Το παιχνίδι είχε ένταση, αλλά όλοι είχαν να το λένε για τη στάση των φίλων του Ολυμπιακού όταν τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού Διούδης. Τον χειροκρότησαν ιπποτικά αν και η ομάδα τους ήταν πίσω στο σκορ και είχε παράπονα από την διαιτησία. Αργότερα ήλθε η είδηση της απώλειας του φίλαθλου του Ολυμπιακού Γιάννη Δήμαρχου που βάρυνε όσο τίποτα το κλίμα. Και όμως. Μπροστά σε αυτές τις εικόνες, τα δεδομένα που προκαλούσαν ανείπωτη θλίψη, ήλθε πάλι η Αστυνομία να προκαλέσει.

Με απίστευτο θράσος και με προφανή στόχο να προκληθούν επεισόδια, κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού από το Καραϊσκάκη, δύο άνδρες των ΜΑΤ αποθεώνουν τους παίκτες του τριφυλλιού για το αποτέλεσμα. Σε ένα ματς που δεν έχει συμβεί τίποτα το επιλήψιμο, έρχονται αυτοί που είναι επιφορτισμένοι να φροντίζουν την τήρηση της τάξης κι επιδιώκουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, ξεχνώντας την αποστολή τους και τα καθήκοντα που έχουν.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικό κι έρχεται να προστεθεί στο παζλ του ρόλου που έχει παίξει η αστυνομία τις δύο τελευταίες περιόδους στο πρωτάθλημα. Κι όλα αυτά ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται απολογούμενος για τα όσα συνέβησαν στην Πάτρα στον αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή, όπου η στάση της Αστυνομίας οδήγησε στη δημιουργία επεισοδίων. Τότε που άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στην εξέδρα και χτυπούσαν ανεξέλεγκτα μπροστά σε έντρομα παιδάκια και ηλικιωμένους που έτρεχαν να κρυφτούν για ν’ αποφύγουν τη μήνη τους.

Ως πότε οι Εισαγγελείς θα κλείνουν τα μάτια σε αυτές τις εικόνες; Ως πότε οι φορείς θα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται; Μέχρι πότε θα σφυρίζουν αδιάφορα και θ’ αφήνουν ατιμώρητες τις συμπεριφορές που προκαλούν; Πρώτη φορά πλέον παίζει μπάλα η αστυνομία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς