23.3 C
Athens

Aνατροπή με Κορκίδη: Δεν θα είναι υποψήφιος για το δήμο Πειραιά!

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ σε μια αιφνιδιαστική απόφαση ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του

Μόλις τρεις ημέρες έμεινε υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

Η ΝΔ είχε ανακοινώσει με διαρροή την υποψηφιότητα Κορκίδη για το δήμο του Πειραιά την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ είχε κάνει και retweet το σχετικό tweet του Αθηναϊκού Πρακτορείου που δημοσιοποιούσε την είδηση.

Ωστόσο, σήμερα με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα ανήρτησε δήλωση στο Facebook στην οποία ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση στήριξης στη διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και επικαλείται οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις που δεν του επιτρέπουν να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Η δήλωσή του, όπως την ανάρτησε στο facebook, έχει ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση στήριξης στην διεκδίκηση του δήμου Πειραιά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου, δυστυχώς όμως οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ευθύνη για τη πόλη που αγαπώ. Λυπάμαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συμπολίτες μου με την τελική απόφασή μου, όμως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης, αλλά ώριμης σκέψης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κορκίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κορκίδης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της ΕΣΕΕ μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης θητείας του στις 24 Νοεμβρίου. Παραμένει, ωστόσο, επικεφαλής του ΕΒΕΠ όπου εκλέχτηκε για δεύτερη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς