18.3 C
Athens

Σκουρτόπουλος: «Μαζί μας ο Γιάννης τον Σεπτέμβρη»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος λίγες μέρες μετά την επιβλητική νίκη της εθνικής μας επί του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ

Ο 53χρονος, Θανάσης Σκουρτόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης του στο επίσημο κανάλι της FIBA, λίγες μέρες μετά την νίκη της «επίσημης αγαπημένης» επί του Ισραήλ, αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν την εθνική μας ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τη διαδικασία, για τους παίκτες που θα καλέσει εφόσον η Ελλάδα προκριθεί στο Μουντομπάσκετ και φυσικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο οποίος θεωρεί πως θα ενισχύσει την ελληνική ομάδα κατά τη διάρκεια των «παραθύρων» του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά ο Αθηναίος τεχνικός δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισα ότι όλοι οι παίκτες που είναι εδώ, ανήκουν στην ομάδα. Δεν είναι αστείο να παίζεις για την Εθνική, ακόμα και αν είναι για λίγα ματς. Επειδή αρκετοί παίζουν από παλιά στην ομάδα, δεν σημαίνει ότι θα παίζουν και συνεχόμενα. Είναι σημαντικό να επεκτείνεις την βάση της Εθνικής ομάδας»

Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο των «παραθύρων» λέγοντας: «Τα παράθυρα βοήθησαν τους παίκτες να γίνουν ομάδα, να δημιουργήσουν μία ατμόσφαιρα. Μας δίνεται η ευκαιρία να δεθούμε μεταξύ μας και να δοκιμαστούμε. Και όταν έρθει η ώρα της επιλογής θα έχουμε τις ενδείξεις. Από την εμπειρία μου, πάντα χρησιμοποιούνται 10-11 παίκτες που είναι εγγυημένα στην αποστολή και μερικοί που παλεύουν για τις εναπομείνασες θέσεις. Τώρα, δεν είναι έτσι. Όλοι αξιολογούνται και φτάνουμε σε πιο ακριβή συμπεράσματα. Είμαστε κομμάτι της οικογένειας. Ακόμα και τα παιδιά που δεν ήρθαν, έχουν πολύ καλή επικοινωνία με όλους και πιστεύω πως θα τους έχουμε σύντομα».

Αμέσως μετά, αναφερόμενος στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σχολίασε:  «Πιστεύω πως ο Γιάννης θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβρη. Αν δεν γίνει κάτι ξαφνικό ή σοβαρό, θεωρώ πως θα έρθει στην Εθνική. Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, έχει το πρόγραμμα της προπόνησης. Έχει δείξει ενδιαφέρον και θα είναι στα πρώτα παιχνίδια της επόμενης φάσης»

Τέλος για τους παίκτες που θα επιλέξει σε περίπτωση πρόκρισης στο Παγκόσμιο της Κίνας ανέφερε: «Θέλουμε να δείξουμε ότι λειτουργούμε σωστά. Και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν θέσεις για τα παιδιά που προσπάθησαν πολύ στα προκριματικά, όταν και αν βρεθούμε στο Παγκόσμιο. Ένας σημαντικός αριθμών παικτών που παίζουν τώρα στα παράθυρα, θα είναι και στο τελικό ρόστερ. Θα υπάρχει ευκαιρία για αποζημίωση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς