18.1 C
Athens

«Επτάρα« ο Άγιαξ στην Εξέλσιορ (video)

Σαρωτικός ο Άγιαξ συνέτριψε με 7-1 την Εξέλσιον και συνέχισε την καταξίωση της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν

Σαν σίφουνας πέρασε ο Άγιαξ από το Ρότερνταμ συντρίβοντας μες 7-1 την Εξέλσιορ.
Ο προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Champions League ήταν ισοπεδωτικός και έφτασε με εμφατικό τρόπο σε αυτή την επιβλητική νίκη για την 12η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Μία νίκη, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στον Αίαντα να φτάσει τους 31 πόντους και να συνεχίσει το κυνήγι της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν, που έχει πέντε περισσότερους.
Με το συγκρότημα του Τεν Χαγκ να πετυχαίνει την 6η σερί νίκη της στην Eredevisie. Τελευταία ήττα του Αγιαξ ήταν στις 23/9 στο ντέρμπι με την Αϊντχόφεν (3-0).

Το σκορ άνοιξε στο 31’ ο Ντάνι Φαν Ντε Μπέεκ, μετά από ασίστ του Τάντιτς. Στο 44’ ο Λάσε Σανέ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ο Άγιαξ ανέβασε το … γκάζι φτάνοντας τον δείκτη του σκορ σε δυσθεόρατα ύψη.
Στο 48’ ο Φαν Ντε Μπέεκ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-0, με τους γηπεδούχους στο 52’ να μειώνουν σε 3-1 με τον Αλί Μεσάουντ.

Στο 58’ ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1, με τον Σούτεν στο 71’ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 5-1. Το 6-1 έκανε 79’ ο Χακίμ Ζίγιεχ, ενώ το τελικό 7-1 διαμόρφωσε ο Νταβίντ Νέρες στο 87’.

Αγιαξ: Ονάνα, Μαζράουϊ (46′ Κρίστενσεν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σούνε, Φαν ντε Μπικ, ντε Γιονγκ (62′ Νέρες), Ζίγιετς, Ντόλμπεργκ, Τάντιτς (79′ Χούντελααρ).

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς