20.2 C
Athens

Μπόκα – Ρίβερ: Η ανάλυση του… superclasico τελικού!

Ο Ηλίας Ζυματούρας αναλύει στο FWS.GR τα στοιχηματικά δεδομένα του ιστορικού πρώτου τελικού του Copa Libertadores που αρχίζει στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας

Ολόκληρος ο πλανήτης ασχολείται – και καλά… κάνει – με τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ. Για πρώτη φορά έχουμε superclasico στον φινάλε της διοργάνωσης. Έστω και… με αναβολή λόγω καιρού!

Γράφει ο Ηλίας Ζυματούρας

Η τακτική μας παραμένει η ίδια: Δεν ασχολούμαστε σοβαρά στοιχηματικά με ντέρμπι. Κανόνας. Εννέα στις δέκα φορές βγαίνεις χαμένος. Σε αυτά τα ματς δεν κερδίσει η καλύτερη ομάδα. «Πάνε… περίπατο» φόρμες, προϊστορίες, ποιότητα (κ.α.). Αυτά τα ματς είναι καλύτερα να τα βλέπεις. Μόνο.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ντέρμπι ανάμεσα στη Ρίβερ και την Μπόκα, αλλά για όλες τις «δυνατές» κόντρες του… πλανήτη. Ενας λόγος παραπάνω σήμερα για να μην παίξουμε κάτι στον πρώτο τελικό (η ρεβάνς θα γίνει στην έδρα της Ρίβερ) είναι το τεράστιο άγχος που βαραίνει τα πόδια των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι, είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Ο χαμένος των τελικών θα κάνει 20 χρόνια για να συνέλθει». Σωστή κουβέντα, έστω και με μία δόση υπερβολής.

Αποκλείουμε, λοιπόν, το στοίχημα σε «άσο», ισοπαλία ή «διπλό». Παντού μπορεί να καθίσει η μπίλια. Απλά τονίζουμε ότι στα 4 τελευταία ντέρμπι (για το πρωτάθλημα) κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι (τα 2 η Ρίβερ και τα 2 η Μπόκα). Το πιο πρόσφατο ματς έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη Σούπερ Λίγκα της Αργεντινής, η Ρίβερ «άλωσε» το «Μπομπονέρα» με 2-0.

Πάμε να δούμε τι έγινε στα 10 τελευταία ανεξαρτήτως διοργάνωσης και έδρας και διοργάνωσης…

Εχουμε και λέμε, εξαιρώντας το ματς που δεν έληξε… ποτέ στις 8 Μαΐου του 2015 για τα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Πρωτάθλημα (23/9/18) ΜΠΟΚΑ – ΡΙΒΕΡ 0-2
Σούπερ Καπ (σε ουδέτερο) (15/3/18) ΜΠΟΚΑ – ΡΙΒΕΡ 0-2
Πρωτάθλημα (5/11/2017) ΡΙΒΕΡ – ΜΠΟΚΑ 1-2
Πρωτάθλημα (14/5/17) ΜΠΟΚΑ – ΡΙΒΕΡ 1-3
Πρωτάθλημα (11/12/16) ΡΙΒΕΡ – ΜΠΟΚΑ 2-4
Πρωτάθλημα (24/4/16) ΜΠΟΚΑ – ΡΙΒΕΡ 0-0
Πρωτάθλημα (6/3/16) ΡΙΒΕΡ – ΜΠΟΚΑ 0-0
Πρωτάθλημα (14/9/15) ΡΙΒΕΡ – ΜΠΟΚΑ 0-1
Λιμπερταδόρες (15/5/2015) ΜΠΟΚΑ – ΡΙΒΕΡ 0-3 (άνευ αγώνα έπειτα από απόφαση της Conmebol. Οι παίκτες της Ρίβερ δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της Μπόκα στη φισούνα).
Λιμπερταδόρες (8/5/2015) ΡΙΒΕΡ – ΜΠΟΚΑ 1-0
Πρωτάθλημα (4/5/15) ΜΠΟΚΑ – ΡΙΒΕΡ 2-0

4 νίκες η Ρίβερ
4 νίκες η Μπόκα
2 ισοπαλίες
7 Under (3 Over)
7 No Goal (3 G/G)
4 «2-3 Goal»
4 «0-1 Goal»
2 «4-6 Goal»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

*Και οι δύο τελικοί θα διεξαχθούν χωρίς οπαδούς των φιλοξενούμενων.

*Είναι ο πρώτος τελικός, ακολουθεί η ρεβάνς στην έδρα της Ρίβερ. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση «ισορροπίας» στα τέρματα μετά το τέλος της ρεβάνς, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής του τροπαίου θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

ΜΠΟΚΑ: «Ψύχωση». Αυτή είναι η λέξη που… ταιριάζει γάντι για το πώς αντιμετωπίζουν στους «χεϊνέσες» τη φετινή διοργάνωση. Από το ξεκίνημα της σεζόν, οι πάντες έλεγαν «θέλουμε το 7ο τρόπαιο» και τους… έτυχε στον τελικό η Ρίβερ! Ο Σελότο δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα. Στο όριο καρτών βρίσκονται οι Ολάσα (α.), Νάντες (μ.), Πέρες (μ.) και Παβόν (μ.-ε.), αλλά αυτό δεν απασχολεί κανέναν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στόχος της Μπόκα είναι να πάρει σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς.
Πιθανή ενδεκάδα: Ρόσι – Ολάσα, Χάρα, Ισκιέρδος, Μαγκαγιάν – Μπάριος, Πέρες, Νάντες – Βίγια, Παβόν, Αμπιλα.

ΡΙΒΕΡ: Στη Ρίβερ το… κλίμα άλλαξε άρδην μετά την πρόκριση, στα ημιτελικά, επί της Γκρέμιο. Και αυτό γιατί είχε χάσει εντός το πρώτο ματς (1-0) και πήγε στην Βραζιλία και έκανε τη μεγάλη ανατροπή, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Από τα ρεπορτάζ εισπράττουμε… ηρεμία, ουδείς στους «εκατομμυριούχους» λέει μεγάλες κουβέντες, ουδείς σκέφτεται το πρόσφατο 2-0 στο «Μπομπονέρα» για το πρωτάθλημα. Πρώτος ο Γκαγιάρδο τόνισε ότι το ματς πρωταθλήματος δεν έχει καμία σχέση με τον… πόλεμο που θα γίνει στο Λιμπερταδόρες. Το 2015 η Ρίβερ κατέκτησε το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της, στον πάγκο ήταν ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο οποίος τελικά δεν θα καθίσει στον πάγκο, λόγω τιμωρίας. Πρόβλημα αποτελεί ο τραυματισμός του ηγετικού μέσου Πόνσιο. Ο Σκόκο μπήκε στην αποστολή, αλλά πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει βασικός, επειδή έχασε πολλές προπονήσεις.
Πιθανή ενδεκάδα: Αρμάνι – Κάσκο, Μοντιέλ, Μαϊδάνα, Πινόλα – Παλάσιος, Πέρες, Σουκουλίνι, Μαρτίνες – Μπορέ, Πράτο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Συνολικά γκολ: 2-3 Goal (απόδοση 2,05)
Να σκοράρει: Αμπιλα – Μπόκα με απόδοση 3,10
Να σκοράρει: Π. Μαρτίνες – Ρίβερ με απόδοση 3,75
Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Ισοπαλία με απόδοση 1,93

*Επαναλαμβάνουμε: Τελικός είναι, παίζουμε χαλαρά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς