25.6 C
Athens

Βίντεο-σοκ: Ο τζιχαντιστής της Μελβούρνης καρφώνει μαχαίρι στο λαιμό του θύματός του (video)

O 30χρονος Σομαλός εξτρεμιστής ήταν γνωστός στις αυστραλιανές αρχές αλλά δεν τον θεωρούσαν «απειλή»

Η επίθεση στη Μελβούρνη που αρχικά δεν θεωρήθηκε τρομοκρατική, μέχρι που ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη της και καθώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης ήταν ένας Σομαλός τζιχαντιστής αποδεικνύει με τον πιο καταλυτικό τρόπο, πόσο σημαντικό είναι οι κρατικές αρχές να αξιολογούν σωστά τις πληροφορίες που έχουν.

Ο 30χρονος Σομαλός ήταν γνωστός στις αρχές, ωστόσο δεν θεωρήθηκε «απειλή» για την διενέργεια πράξεων τρομοκρατίας κι όμως η επίθεσή του μετρά ήδη έναν νεκρό και δύο τραυματίες, ενώ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό λουτρό αίματος.

Ευτυχώς, το δολοφονικό σχέδιο του δράστη, του οποίου οι σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος έχουν πλέον επιβεβαιωθεί, δεν πήγε όπως ήθελε.

Από χθες στα social media κυκλοφορούν πολλά βίντεο με την επίθεσή του, αλλά και την αντίσταση στις αρχές μέχρι να πέσει αναίσθητος από τα πυρά των αστυνομικών και τελικά να καταλήξει.

Όλα δείχνουν τις μανιακές προσπάθειες του 30χρονου Χασάν Καλίφ Σάιρ Άλι να σκοτώσει όσο περισσότερα άτομα μπορεί, κραδαίνοντας το μαχαίρι του.

Κανένα βίντεο όμως δεν ήταν τόσο σοκαριστικό όσο εκείνο που μετέδωσε πριν από λίγες ώρες το τοπικό κανάλι Nine News, το οποίο αποτυπώνει με συγκλονιστικό τρόπο πόσο ξαφνικά και τραγικά μπορεί να κόψει το νήμα της ζωής ενός αθώου ανθρώπου ένας πορωμένος εξτρεμιστής.

Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 30χρονος Σομαλός αιφνιδιάζει το θύμα του, έναν 24χρονο σεκιουριτά, ο οποίος στεκόταν στην είσοδο του εμπορικού κέντρου όπου εργαζόταν.

Ο Αλί στρίβει από τη γωνία, πέφτει πάνω στον νεαρό άνδρα και τον καρφώνει στο λαιμό με το μαχαίρι του. Ο 24χρονος πιάνει το λαιμό του και τρέχει προς το εσωτερικό του κτιρίου, αφήνοντας πίσω του σταγόνες από αίμα. Ο τρομοκράτης δείχνει να τον κυνηγά και μετά βγαίνουν από την εμβέλεια της κάμερας.

Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Royal Melbourne Hospital μετά τον τραυματισμό του. Εκπρόσωπος της εταιρείας όπου εργάζεται είπε ότι η ανάρρωσή του προχωρά κανονικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς