24.6 C
Athens

Πανιωνάρα «άλωσε» την Ξάνθη

Με γκολ του Μασούρα ο Πανιώνιος πήρε μια σπουδαία νίκη στην Ξάνθη

Ένα σπουδαίο διπλό πήρε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε με 1 – 0 της Ξάνθης και ανέβηκε στην 7η θέση με 14 βαθμούς, με την Ξάνθη να μένει στην 4η θέση με 18 πόντους.

Η Ξάνθη έδειξε πως μπήκε πιο δυνατά στο ματς, με τον Καντά μάλιστα στο 11′ να χάνει την μεγάλη ευκαιρία. Από κει και πέρα όμως ο Πανιώνιος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το πρώτο μέρος. Αποτέλεσμα της πολύ καλής εμφάνισης των «κυανέρυθρων» ήταν το δοκάρι του Μασούρα στο 27′.

Ότι δεν κατάφερε σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Έλληνας επιθετικός το κατάφερε στο 36′, όταν θα βρεθεί μέσα στην περιοχή, μετά από γρήγορη αντεπίθεση που έβγαλε ο Τσιλούλης ο οποίος θα του κάνει την πάσα, και εκείνος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο συρτό σουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ξάνθη πίεσε, όμως δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Στο β’ μέρος η Ξάνθη προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω. Στο 77′ ο Αλμέιδα θα δει σε διάστημα δύο λεπτών, δύο κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Κάπου εκεί, ο Πανιώνιος πήρε εκ νέου τα ηνία του χωρίς όμως και οι «κυανέρυθροι» να σημειώσουν κάποιο τέρμα.

Στα χαριτωμένα του αγώνα, ένας βάτραχος που πήρε τα 15 λεπτά δημοσιότητας, καθώς βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ξάνθης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κομίνης, με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά και Ανδρέα Μεϊντανά

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σιλά (33′ Αλμέιδα), Γέντρισεκ, Λισγάρας, Ντουρίσκοβιτς, Καμαρά, Καντά (55′ Σαρπόνγκ), Κίκε (46′ Κάστρο), Μπαξεβανίδης

Πανιωνίου: Κότνικ, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κότσιτς, Τσιλούλης (86′ Καμαρά), Κεϊτά, Οικονομίδης (74′ Παπαγεωργίου), Πίρις, Μασούρας, Ντουρμισάι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς