19.3 C
Athens

«Εφυγε» η «φωνή του στίβου», ο δημοσιογράφος Νίκος Αντωνιάδης

Είχε συνδέσει το όνομά του με την περιγραφή των μεγαλύτερων επιτυχιών του ελληνικού κλασικού αθλητισμού

Λίγες μόλις ώρες μετά το θάνατο του σπουδαίου Ανδρέα Μπόμη, η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία θρήνησε ένα ακόμα εξέχων στέλεχός της, τον Νίκο Αντωνιάδη.

Ο δημοσιογράφος που έχει συνδέσει την φωνή του με κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού στίβου και όχι μόνο, «έφυγε» σε ηλικία 66 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, με τον οποίο έδινε σκληρή μάχη τους τελευταίους μήνες.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Νίκος Αντωνιάδης, υπήρξε εμβληματική μορφή της αθλητικής δημοσιογραφίας στο χώρο του κλασικού αθλητισμού και είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 όταν είχε πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ και προτού ακόμα γίνουν οι νέες προσλήψεις, πήγε στη Μόσχα για να περιγράψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, γιατί όπως εξήγησε δεν μπορούσε να διανοηθεί αυτή η σπουδαία διοργάνωση να μη φτάσει στο σπίτι του κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδας.

Εκτός από την ΕΡΤ εργάστηκε στις εφημερίδες «Φως», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος».

Αγαπούσε πολύ τον κλασικό αθλητισμό, ήταν αστείρευτη πηγή στιβικών γνώσεων, γνώριζε και θυμόταν τα ρεκόρ και τις διακρίσεις του κάθε αθλητή ξεχωριστά και η εμπειρία του αποτελούσε εγγύηση αξιοπιστίας για κάθε μετάδοση. Μετέδωσε και άλλα αθλήματα, ωστόσο είναι η φωνή του στο στίβο, που έχει μείνει στη μνήμη μας, τόσο γνώριμη και οικεία.

Είχε μεταξύ άλλων περιγράψει τη θρυλική κούρσα της Βούλας Πατουλίδου το 1992 στη Βαρκελώνη, το χρυσό μετάλλιο του Κώστα Κεντέρη στα 200μ. το 2000 στο Σίδνεϊ, το παγκόσμιο  ρεκόρ του Γουσέιν Μπολτ στον τελικό των 100μ. το 2009 στο Βερολίνο, αλλά και το χρυσό του Ιωάννη Μελισσανίδη στις ασκήσεις εδάφους το 1996 στην Ατλάντα.

Συγκινητικό ήταν το «αντίο» του συναδέλφου του, Γιάννη Φιλέρη, που έγραψε στα social media: «Άνθρωπος γλυκός. Οι διαδρομές από το “Φως” στον “Ελεύθερο Τύπο” στο θρυλικό LN αξέχαστες. Όπως και τα ιστορικά “αίσχος” που αναφωνούσε εν μέσω… βοής στο Γραφείο. Καλό ταξίδι Νίκο Αντωνιάδη. Νόκο μου, όπως σε φωνάζαμε όλοι. Η Βούλα Πατουλίδου ήταν πράγματι πρώτη… στη Βαρκελώνη»…

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

Ο Νίκος Αντωνιάδης γεννήθηκε 2 Ιανουαρίου 1950. Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο «Φως των Σπορ» καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου. Παράλληλα εργάστηκε και στο «Έθνος» από το οποίο το 1983 πήγε στον «Ελεύθερο Τύπο» με τον οποίο συνεργάστηκε από την πρώτη μέρα της έκδοσής του και έφθασε να γίνει διευθυντής του αθλητικού τμήματος.

Καθοριστική για την καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με την ΕΡΤ. Κάλυψε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του κλασσικού αθλητισμού από την δεκαετία του ’90. Συνέδεσε με την φωνή του μεγάλες διακρίσεις, όπως τα χρυσά μετάλλια της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη, του Κώστα Κεντέρη στο Σίδνεϊ κ.ά.

«Ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του συνέχισε να βρίσκεται κοντά στην μεγάλη του αγάπη τον αθλητισμό, να παρακολουθεί και να συμβουλεύει τους νεώτερους συναδέλφους του», αναφέρει ο ΠΣΑΤ στην ανακοίνωσή του. Και καταλήγει εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Βάσω, τα δύο παιδιά τους και τους οικείους του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς