16.9 C
Athens

Μεγάλο παιχνίδι στη Βιτόρια, νικήτρια η Φενέρμπαχτσε

Ματσάρα στην Ισπανία, με Μπασκόνια-Φενέρ να <<κονταροχτυπιούνται>> μέχρι τέλους και τελική νικήτρια την Φενέρμπαχτσε.

Η Φενέρμπαχτσε ταξίδεψε στη Βιτόρια για να αναμετρηθεί με τη Μπασκόνια στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague. Σε ένα παιχνίδι που ήταν θρίλερ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 72-74 .

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά και τις δύο ομάδες, με ξεκάθαρη αμυντική κατεύθυνση και από τους δύο προπονητές. Η Μπασκόνια είχε μια ελαφρά υπεροχή στη πρώτη περίοδο, δίχως όμως να καταφέρει να ξεφύγει και στο τέλος του δεκαλέπτου προηγήθηκε με +2.

Στη συνέχεια, η δεύτερη περίοδος είχε πολύ σκληρό παιχνίδι και ιδιαίτερα χαμηλό σκορ. Όμως, οι Βάσκοι κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 7 πόντων με το ξεκίνημα της επανάληψης και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Παράλληλα, οι Τούρκοι βρήκαν απαντήσεις σε όσα τους έθετε η Μπασκόνια, με τρομερά στατιστικά έξω από τα 6.75 (10/25) και κάλυψαν άμεσα τη διαφορά. Το τέλος ήταν φοβερό με τους Τούρκους να παίρνουν τελικά μια σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 33-33, 55-48, 72-74

Μπασκόνια (Μαρτίνεθ): Βιλντόζα 6, Βόιτμαν, Χουέρτας, Τζάνινγκ 7, Ντιοπ 17, Γκρέιντζερ 2, Πουαριέ 7, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο 10, Σίλντς, Χίλιαρντ 8.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Γκριν 2, Μέλι 6, Μαχμούτογλου 4, Κάλινιτς 9, Σλούκας 9, Γκούντουριτς 1, Βέσελι 9, Γκιουλέρ, Άλι 3, Ντεβερίογλου, Ντατόμε 16, Λοβέρν 15.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς