18.8 C
Athens

Απειλεί το ρεκόρ του Κρίστενσεν ο Λάζαρος

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έφτασε τα 5 γκολ στη φετινή σεζόν στην Ευρώπη με αυτό που πέτυχε κόντρα στην Ντουντελάνζ και απειλεί ένα πολύ παλιό «ερυθρόλευκο» ρεκόρ

Το περιμέναμε από τον Αύγουστο, όταν ο Χριστοδουλόπουλος πέτυχε 4 γκολ μόλις στα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Λουκέρνη, ότι οι πιθανότητες να γίνει ο πιο παραγωγικός παίκτης του Ολυμπιακού σε μία ευρωπαϊκή χρονιά ήταν πολλές.

Το ρεκόρ κατέχει από το 1993-94 ο Δανός, Μπεντ Κρίστενσεν, ο οποίος είχε σημειώσει 6 τέρματα στους τέσσερις μόλις αγώνες που έδωσε ο Ολυμπιακός στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ! Δύο στο 5-1 επί της Μπότεφ Πλόβντιβ στο παλιό Καραϊσκάκη, ένα στην ήττα με 2-1 από την Τενερίφη στο Σάντα Κρουζ και τρία στην άτυχη ρεβάνς του Φαλήρου, που βρήκε τους «ερυθρόλευκους νικητές με το 4-3 που δεν αρκούσε για την πρόκριση.

Ο Λάζαρος έφτασε πλέον τα 5 γκολ με αυτό που σημείωσε χθες επί της Ντουντελάνζ και απειλεί τον Κρίστενσεν, ενώ ισοφάρισε ήδη τη δεύτερη καλύτερη επίδοση που συγκατέχουν δύο παίκτες. Ο Λουίζ Ντιόγκο από το 2008-09 και ο Σίνισα Γκόγκιτς από το 1998-99. Όπως πιθανόν προσέξατε, κάθε δέκα χρόνια εμφανίζεται κι ένας καινούριος παίκτης με 5 τέρματα! Το ζητούμενο για τον Χριστοδουλόπουλο είναι να βάλει ακόμα περισσότερα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς