21.1 C
Athens

Μπλακ άουτ στη Ρόδο – Διακοπή ρεύματος σε ολόκληρο το νησί

Το διπλό πρόβλημα τόσο στο παλιό όσο και στο καινούργιο εργοστάσιο • Εκτός λειτουργίας και τα τηλέφωνα, τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα

Χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα η Ρόδος από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Αιτία η διπλή βλάβη, τόσο στο παλιό όσο και στο νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αρχικά, εκτός λειτουργίας βγήκε η μια από τις έξι μονάδες του εργοστασίου του ΑΗΣ Σορωνής, η οποία στη συνέχεια παρέσυρε ολόκληρο το εργοστάσιο, προκαλώντας έτσι και αντίστοιχο «μπλακ άουτ» στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο!

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι η βλάβη οφείλεται στα χαμηλά φορτία χαμηλού ρεύματος που υπάρχουν αυτή την εποχή στο νησί, σε συνδυασμό με μια «αστοχία» του συστήματος.

Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, που παρουσιάστηκε στις 10.00 το πρωί. Ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων ζητούν να μάθουν πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα, ενώ στο νησί επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Στο νησί δεν λειτουργούν ούτε τα τηλέφωνα και επικρατεί αναστάτωση. Εκτός λειτουργίας και όλα τα φανάρια με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Τα συνεργεία της Ρόδου βρίσκονται επί ποδός και εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ώρες το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς