16.5 C
Athens

Ποιότητα, προσωπικότητα και τσαγανό έκαναν τη διαφορά…

Τα κέφια των Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλου, η οξυδέρκεια των έμπειρων Νάτχο, Τοροσίδη και η αποτελεσματικότητα οδήγησαν στο ξέσπασμα εναντίον της Ντουντελάνζ και πλέον ο Ολυμπιακός πηγαίνει με αυτοπεποίθηση και φουριόζος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Όταν ο Κώστας Φορτούνης έχει κέφια, ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός. Και ευτυχώς για τους ερυθρόλευκους ο διεθνής μεσοεπιθετικός τα έχει συχνά την τρέχουσα περίοδο. Τα δύο γκολ και η μία ασίστ εναντίον της Ντουντελάνζ ήρθαν να προστεθούν στα δύο τέρματα και τη μία ασίστ που είχε στο παιχνίδι κόντρα στην Μπέρνλι στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Θεσσαλός ποδοσφαιριστής έχει συγκομιδή 4 γκολ και 5 ασίστ σε 8 παιχνίδια στην Ευρώπη και μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο είναι οι μπροστάρηδες στην προσπάθεια των Ερυθρόλευκων για διάκριση στη διοργάνωση.

Ο Λάζαρος με το εκπληκτικό σε σκέψη και εκτέλεση γυριστό σουτ – γκολ στο παιχνίδι με την Ντουντελάνζ έφτασε τα 5 τέρματα φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ και θα μπορούσε να είχε περισσότερα, αν δεν στεκόταν τόσο άτυχος στο πρώτο ματς με την ομάδα του Λουξεμβούργου, στο οποίο είχε δύο δοκάρια. Ο Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε στα γκολ την κατάλληλη στιγμή. Τώρα, που τον είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός, παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Τα εύσημα όμως πρέπει να αποδοθούν και σε τρεις ακόμη παίκτες. Στους Νάτχο, Ποντένσε και Τοροσίδη.

Ο Νάτχο οργάνωσε σωστά από πίσω το παιχνίδι του Ολυμπιακού, μοίρασε πάσες, ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και παράλληλα απελευθέρωσε και τον Φορτούνη. Το δυσάρεστο είναι ότι τραυματίστηκε και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ποντένσε με την καλή τεχνική και τις πλαγιοκοπήσεις του, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της ομάδας του Λουξεμβούργου. Το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ και του δόθηκαν καλές ευκαιρίες για να το πετύχει.

Ο Τοροσίδης, εκτός από το γκολ που έβαλε (που ήταν το 3ο μέσα σε 15 μέρες), ήταν πολύ καλός, τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα, κάνοντας πολλές κούρσες από τη δεξιά πλευρά.

Όπως πολύτιμη και ουσιαστική ήταν η συνεισφορά του Τσιμίκα, ο οποίος είχε δύο ασίστ και έδειξε ότι βρίσκει πάλι τον καλό του εαυτό.

Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Χασάν σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και πηγαίνει με πολύ καλή ψυχολογία στον αγώνα με τους Πράσινους.

Οι ερυθρόλευκοι έψαχναν καιρό το ξέσπασμα, το οποίο ήρθε εναντίον της Ντουντελάνζ, αλλά θα μπορούσε να είχε συμβεί και νωρίτερα. Απλά, τώρα οι Πειραιώτες ήταν πιο αποτελεσματικοί. Είχαν 22 τελικές προσπάθειες με την ομάδα του Λουξεμβούργου, αλλά ήδη το σκορ στο 36´ ήταν στο 4-0. Είχαν 23 τελικές κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αλλά όχι μόνο δεν κέρδισαν, ηττήθηκαν κιόλας χάρη σε ένα αυτογκόλ.

Το θέμα είναι να υπάρξει συνέχεια στην αποτελεσματικότητα. Διότι, ο Ολυμπιακός δημιουργεί φάσεις, τα γκολ δεν έρχονταν εύκολα μέχρι σήμερα. Το θετικό για τους ερυθρόλευκους είναι, ότι το σερί των 5 νικών που έχουν κάνει σε όλες τις διοργανώσεις (μετά το στραβοπάτημα στον αγώνα με τον ΟΦΗ), έχει τονώσει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός έχει το μομέντουμ και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού. Διαθέτει παίκτες με ποιότητα, έντονη προσωπικότητα και αυτό που χρειάστηκε να βάλουν στο παιχνίδι τους στα τελευταία ματς ήταν το τσαγανό και ο τσαμπουκάς. Το έδειξαν στο ματς με τον Άρη, στους δύο αγώνες με την Ντουντελάνζ και ανταμείφθηκαν. Καιρός είναι το δείξουν και απέναντι στους Πράσινους.

Το έργο των Πειραιωτών δεν θα είναι εύκολο. Μπορούν να το κάνουν εύκολο, αν μπορούν στον αγωνιστικό χώρο με τη σωστή νοοτροπία. Άλλες είναι οι ιδιαιτερότητες του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οι οποίες δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες εναντίον της χαμηλούς δυναμικότητας ομάδας του Λουξεμβούργου.

Άλλωστε, ο Μαρτίνς και οι παίκτες γνωρίζουν πως μια νίκη επί του “αιώνιου” αντιπάλου, θα στείλει τους ίδιους και τον κόσμο στον έβδομο ουρανό. Είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους παιχνίδια υψώνουν (στις νίκες) ή χαμηλώνουν (στα άσχημα) τους ποδοσφαιριστές στα μάτια των οπαδών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς