22.6 C
Athens

«Ζωντανή» η Σέλτικ, νικήτρια στο «πόλο» η Σάλτσμπουργκ

Σέλτικ και Σάλτσμπουργκ επικράτησαν με 2-1 και 5-2 των Λειψία και Ρόζενμποργκ αντίστοιχα, σ’ έναν όμιλο που η λέξη ισοπαλία είναι άγνωστη

Ματς πόλο διεξήχθη στο Τροντχάιμ, με Σάλτσμπουργκ και Ρόζενμποργκ να προσφέρουν θέαμα και γκολ. Η πρωταθλήτρια Νορβηγίας είχε ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης και φανέρωσε με τη σημερινή της εμφάνιση για ποιο λόγο βρίσκεται ακόμα στους μηδέν βαθμούς.

Οι Αυστριακοί είχαν πρωταγωνιστή τον Μιναμίνο ο οποίος σημείωσε χατ τρικ (5’, 19’, 45’) ενώ τα άλλα δύο γκολ ήρθαν από τον Γκούλμπραντσεν (37’) και αυτογκόλ του Έβλαντ (57’). Για τους Νορβηγούς τα γκολ της τιμής πέτυχαν οι Αντεγκμπένρο (52’) και Γένσεν (61’).

Στην αντίπερα όχθη, η Σέλτικ επιβλήθηκε με 2-1 της Λειψίας και την έφτασε στους έξι βαθμούς. Οι δύο ομάδες θα δώσουν μάχη μέχρι το φινάλε για το δεύτερο εισιτήριο, μιας και το πρώτο μοιάζει εξασφαλισμένο από την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ που έχει δώδεκα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν με γκολ του Τίρνει στο 11’ ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 78’ με τον Ογκουστέν. Ένα λάθος στην άμυνα όμως, ένα λεπτό αργότερα, έδωσε τη δυνατότητα στον Εντουάρ να διαμορφώσει το τελικό 2-1 για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς