23.3 C
Athens

«Άλμα» πρόκρισης για τη Σεβίλλη

Η Σεβίλλη «απέδρασε» από την Τουρκία επικρατώντας με 3-2 τη Ακίσασπορ και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους «32» του Europa League

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Ακίσασπορ πέτυχε η Σεβίλλη επικρατώντας στην Τουρκία της γηπεδούχου ομάδας με 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο 12’ άνοιξαν το σκορ. Ο Νολίτο με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή εκμεταλλεύτηκε άψογα την ωραία προσπάθεια και το γύρισμα του Μουριέλ.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας συνέχισε να πιέζει και στο 38 ζευγάρωσε τα τέρματά της όταν ο Πρόμες με καταπληκτική προσπάθεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Μουριέλ που σε κενή εστία έκανε το 0-2.

Η Ακίσασπορ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος αναζητώντας τρόπους να φτάσει στην ανατροπή. Στο 52’ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2, με τον Μανού.
Μάλιστα, στο 56’ο Σέρχιο Γκόμεθ ανέτρεψε τον Μανού μέσα στην περιοχή και δόθηκε πέναλτι και αποβολή. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βουράλ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Οι προσπάθειες της Ακίσα δικαιώθηκαν στο 78’, όταν ο Βουράλ έκανε τη σέντρα και ο Αγίκ με κεφαλιά έκανε το 2-2. Η Σεβίλλη βγήκε μπροστά και στο 86’ ο Μιγκέλ Λόπες ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Βάσκεθ και στο πέναλτι που δόθηκε, ευστόχησε ο Μπανέγκα και έκανε το 2-3.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς