17.7 C
Athens

Ουγγρική ραψωδία, δικέφαλη τραγωδία

Την ώρα που η Βίντι βρίσκεται μια ανάσα από την υπέρβαση, ο ΠΑΟΚ φλερτάρει με μια παταγώδη αποτυχία

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 στη Βουδαπέστη από τη Βίντι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, έμεινε στους 3 βαθμούς έχοντας χάσει και τα δυο ματς από τους Ούγγρους και… αποχαιρετάει τη διοργάνωση!

Το γκολ των νικητών σημείωσε πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους (50′) με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μιλάνοφ ύστερα από ασίστ του Βινίσιους.

100αρης Κρέσπο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Δημήτρη Πέλκα και με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να βρίσκεται εκτός 18αδας ελέω τραυματισμού, το περιβραχιόνιο στο αποψινό ματς βρισκόταν στο μπράτσο του Ισπανού κεντρικού αμυντικού, Μιγκέλ Άνχελ Κρέσπο, ο οποίος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα!

Μπάλα στο Α’ έπαιζε μόνο… η εξέδρα

Οι Έλληνες φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου στη Βουδαπέστη δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και με τη φωνή τους προσπάθησαν να… σπρώξουν τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου στη νίκη.

Οι «ντόπες» του κόσμου βοήθησαν τους Θεσσαλονικείς να μπουν δυνατά στο ματς, έχοντας την κατοχή και πιέζοντας ψηλά, ωστόσο δεν έφταναν με ευκολία στην τελική προσπάθεια. Μοναδική αξιομνημόνευτη στιγμή για την ελληνική ομάδα στο πρώτο μέρος ήταν η κεφαλιά του Κρέσπο στο 17’ από εκτέλεση κόρνερ του Ελ Καντουρί.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι «μπήκαν» στο ματς λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο κι αυτοί με τη σειρά τους να απειλήσουν αισθητά την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Πήραν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν ψηλά, έφτασαν έξω από την ελληνική άμυνα αρκετές φορές, αλλά το μόνο που τους μένει είναι ένα σουτ του Μιλάνοφ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τον… κάρφωσε νωρίς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και γρήγορα ευτύχησαν να σκοράρουν και να ανοίξουν το σκορ στο ματς. Πέντε λεπτά μετά τη σέντρα του δεύτερου 45λεπτου ο Βινίσιους πέρασε ωραία από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Μιλάνοφ, ο οποίος βρισκόταν στο ύψος της μικρής περιοχής της ελληνικής άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη, γράφοντας το 1-0.

Το γκολ των Ούγγρων… ησύχασε την ελληνική κερκίδα και μαζί με αυτή «ναρκώθηκαν» και οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση σε κανένα σημείο του αγώνα και μοιραία γνώρισαν την ήττα που τους φέρνει με το… ενάμισι πόδι εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, καθώς χρειάζεται τουλάχιστον 4 βαθμούς στα δυο ματς που απομένουν και 0/2 της Βίντι για να πάρει αυτός την πρόκριση. Μάλλον δύσκολο…

Βίντι – ΠΑΟΚ 1-0

Διαιτητής: Αλί Παλαμπιγίκ (Τουρκία)

Σκόρερ: Μιλάνοφ 50′

Βίντι: Κόβατσικ, Πάουλο Βινίσιους, Φιόλα, Χάτζιτς, Χούσζτι (68’ Κόβατς), Νεγκό, Πατκάι, Στόπιρα, Γιουχάζ, Στσέποβιτς, Μιλάνοφ (58’ Νικόλοφ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τόσκα, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βέρνμπλουμ, Σάκχοφ, Ζαμπά (70’ Ουάρντα), Λημνιός (60’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63’ Άκπομ), Πρίγιοβιτς

Η βαθμολογία στον 12ο όμιλο:

1. Τσέλσι 12
2. Βίντι 6
3. ΠΑΟΚ 3
4. ΜΠΑΤΕ 3

Επόμενη αγωνιστική:

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Βίντι
Τσέλσι – ΠΑΟΚ

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς