16.1 C
Athens

Τσίπρας: Mέσα στο 2019 θα προκηρυχθούν 10.000 θέσεις στο Δημόσιο (video)

Προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα • Θα προσλάβει κι άλλους δημόσιους υπαλλήλους μόλις αδειάσουν οι θέσεις των κληρικών

Νέες προσλήψεις στο Δημόσιο υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha και μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα βρεθούν οι πόροι για την υλοποίησή τους.

«Πάει καλά η οικονομία και πλέον δεν δίνουμε όσα είπα στη ΔΕΘ, αλλά και κάτι παραπάνω.  Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις εκεί όπου έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλάζουν πολλά μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορικό βήμα». «Κλείνουμε εκκρεμότητες που είναι ανοιχτές από τη δεκαετία του ’20. Η ελληνική πολιτεία δεν αναγνώρισε ότι πήρε περιουσία χαμηλότερη της αξίας της, έβαλε ιερείς στο μισθολόγιο», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω».

«Η Εκκλησία θα πάψει να αναγνωρίζει πως έχει αξίωση στην περιουσία και θα αποδεσμεύσει τους ιερείς από το μισθολόγιο», είπε ο κ. Τσίπρας. «Στο Ταμείο Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει η αμφισβητούμενη και η μη αμφισβητούμενη περιουσία», ανέφερε και επεσήμανε πως «μέχρι το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει μεγάλο μέρος της επιδοτήσεως της Εκκλησίας με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

«Αποδεσμεύονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων από την αποχώρηση των ιερέων και ξέρετε πως έχουμε μεγάλη ανάγκη», λέει ο κ. Τσίπρας.

«Φιλοδοξούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορεί το κράτος να παίρνει τα χρήματα από την αξιοποίηση της Εκκλησίας για να πληρώνει την επιδότηση στην Εκκλησία», λέει ο κ. Τσίπρας.

«Η Εκκλησία θα μπορέσει να γίνει αυτόνομη και αυτοδύναμη. Θα μπορέσει να προχωρήσει στην πλήρη κάλυψη των αναγκών της» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ωφεληθεί η οικονομία.

O κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ καλή τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως στόχο έχουν την ενίσχυση του κοινοβουλίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς