25.6 C
Athens

Προβοκάτορας που δεν ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού έστησε το επεισόδιο

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο σε βάρος του Ολυμπιακού για τα επεισόδια της Πάτρας. Δεν υπάρχει… πουθενά αφαίρεση βαθμών, καθώς ακόμη και αυτός που τραυματίστηκε μακριά από το γήπεδο, έτρεξε σε αυτό για να προστατευθεί, όπως κατέθεσε ενόρκως

Κατέρρευσε σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την ακροαματική διαδικασία το κατηγορητήριο σε βάρος του Ολυμπιακού, για τα επεισόδια που έγιναν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Ο Ολυμπιακός πήρε προθεσμία απ’ το Δικαιοδοτικό όργανο προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα μέχρι αύριο, κάτι που συνεπάγεται ότι η απόφαση αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Η Πειραϊκή ΠΑΕ ζήτησε την τιμωρία της μόνο με πρόστιμο, με βάση το άρθρο 15, 4α του Πειθαρχικού Κώδικα για επεισόδια χωρίς βιαιοπραγίες και σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας. Οι ποινές που αντιμετωπίζει με βάση την κλήση σε απολογία ο Ολυμπιακός, είναι ποινή έδρας, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 ευρώ και αφαίρεση τριών βαθμών.

Προβοκάτορας
Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Ιωάννης Χατζησαββάογλου, κατήγγειλε την παρουσία προβοκάτορα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, ο οποίος προκάλεσε με πρόθεση τους φίλους των ερυθρολεύκων με συγκεκριμένο σκοπό.
«Αιτούμαστε την μη ανάγνωση της έκθεσης της Αστυνομίας, λόγω ύπαρξης προβοκάτορα. Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Έβριζε τους οπαδούς και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί, να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός», τόνισε ο δικηγόρος της Πειραϊκής ΠΑΕ.

Ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου πρόσθεσε:
«Ήταν ένας αγώνας γιορτή με μια οικογενειακή εξέδρα, με παιδιά, γέροντες, ανήλικους». «Δεν ήταν φίλος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με εμάς, αλλά έλαβε… εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας», κατήγγειλε η δικηγόρος του Ολυμπιακού Λίνα Σουλούκου και ζήτησε αν υπάρξει τιμωρία να αφαιρεθούν βαθμοί από τον όμιλο του Κυπέλλου.

Μάρτυρας στα όσα συνέβησαν ήταν ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς που παρατήρησε:
«Στο 52΄ λίγα μέτρα από την είσοδο, υπήρχε ένας οπαδός που χτύπησε στο κινητό του δυνατά ο ύμνος του ΠΑΟ. Όχι μόνο δεν έκλεισε το κινητό του αλλά άρχισε να κινείται στην έξοδο. Κάποιοι τον έβρισαν, το ίδιο έκανε και αυτός. Γύρισε και είπε “σας γαμ…”. “Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. “Αντί να πιάσει τον οπαδό ή τους δύο, τρεις που τον είχαν πάρει στο κυνήγι, έκαναν έφοδο στην εξέδρα. “Είπα στον διευθυντή αστυνομίας “τι κάνετε” και μου είπε “έχεις δίκιο”. Ποτέ δεν έχω δει διμοιρία ΜΑΤ να μπαίνει σε εξέδρα και να πέφτει ξύλο, ήταν ανεξήγητη η στάση της. Μετά πήγα απέναντι και όλοι μου εξέφρασαν την απορία τους για την στάση της αστυνομίας», ανέφερε και συνέχισε: «Μίλησα με τον γιατρό, γιατί μίλησε στην τηλεόραση. Μου είπε ότι ήταν ο Δημητρόπουλος ο παλιός διαιτητής. Μετά μας αναζήτησε ο τραυματίας και οπαδοί του Ολυμπιακού που ήθελαν να κάνουν μηνύσεις».

Όσον αφορά τον περίφημο… τραυματία για τον οποίο ο γιατρός του αγώνα και πρώην διαιτητής Κ. Δημητρόπουλος ήθελε να διατυμπανίσει και να γραφτεί στην έκθεση του παρατηρητή ο τραυματισμός του, αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν το ίδιο άτομο με τον συγκεκριμένο προβοκάτορα. Μάλιστα ο… τραυματίας κατέθεσε ενόρκως ότι δέχθηκε την επίθεση έξω από το γήπεδο και απλά επέστρεψε σε αυτό για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες.
Ως εκ τούτου δεν υπήρξε βιαιοπραγία στο γήπεδο ή στον περιβάλλοντα χώρο αυτού και η ποινή της αφαίρεσης βαθμών δεν μπορεί να σταθεί.

Η έδρα ρώτησε τον Κώστα Καραπαπά αν ο Κ. Δημητρόπουλος έχει κάποια οπαδική προτίμηση, με τον Διευθυντή Επικοινωνίας του Ολυμπιακού να απαντάει: «Ο κ. Δημητρόπουλος έφυγε κακήν κακώς και ως διαπλεκόμενος από το ποδόσφαιρο».
Όσον αφορά την έκθεση της αστυνομίας ζητήθηκε να μην ληφθεί υπόψη καθώς θεωρείται “συμπληρωματική” σύμφωνα με τους κανονισμούς.
“Η έκθεση της αστυνομίας, σύμφωνα με τον ΚΑΠ μπορεί να ληφθεί υπόψη μόνο συμπληρωματικά, αν δεν υπάρχει νύξη σε φύλλο αγώνα ή έκθεση παρατηρητή. Στην προκειμένη περίπτωση που γίνονται σχετικές αναφορές δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη” ανέφερε ο Ι. Χατζησαββάογλου.

Για την έκθεση του παρατηρητή που επικαλείται τον γιατρό του αγώνα, για τον τραυματία οπαδό, οι νομικοί του Ολυμπιακού είπαν ότι… «Δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, να υπάρξει σε αυτό το έγγραφο αναφορά περιστατικού που δεν αντελήφθη ο ίδιος ο παρατηρητής αλλά αναφορά τρίτου. Είναι πρωτοφανές αυτό, δεν έχει ξαναγίνει… Φαίνεται ότι δεν το παρατήρησε ο ίδιος. Αφού δεν το παρατήρησε πως το έγραψε…»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς