16.5 C
Athens

Με πολλές αλλαγές και αρκετά κίνητρα

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι σκοπεύουν να μπουν απόψε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εναντίον της Ντουντελάνζ στοχεύοντας στο γρήγορο γκολ

Πίστη, πάθος και αποφασιστικότητα στον Ολυμπιακό για τη νίκη σήμερα εναντίον της Ντουντελάνζ στο «καυτό» από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί «Γ. Καραϊσκάκης», που θα διατηρήσει αμείωτες τις ελπίδες για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πέδρο Μαρτίνς προτίθεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα με τον Άρη, καθώς ακολουθεί και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θόλωσε τα νερά στις τελευταίες δοκιμές, κυρίως σε ότι αφορά τη μεσαία γραμμή και την επίθεση κρατώντας σε εγρήγορση του περισσότερους παίκτες. Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, ο Μαρτίνς προσανατολίζεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη. Στην άμυνα, αναμένεται να παίξουν οι Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα και Τσιμίκας. Στις θέσεις των κεντρικών χαφ, ο Καμαρά επιστρέφει στο βασικό σχήμα και δίπλα του λογικά θα είναι ο Μπουχαλάκης. Από εκεί και πέρα, ξεκινούν τα διλήμματα όσον αφορά την τετράδα της επίθεσης.

Ο Μαρτίνς έχει δοκιμάσει αρκετά σχήματα και κάνει διάφορες σκέψεις. Τούτη την ώρα φέρεται να έχουν το προβάδισμα ο Ναουέλ, ο Φετφατζίδης, ο Νάτχο και ο Χριστοδουλόπουλος. Ο Λάζαρος λογικά θα επιλεγεί για την κορυφή της επίθεσης, καθώς ο ερυθρόλευκος τεχνικός αναμένεται να προστατέψει τον Χασάν εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Αιγύπτιος προέρχεται από τραυματισμό, επέστρεψε νωρίτερα, έπαιξε όλο το παιχνίδι με τον Άρη και ο Πορτογάλος θέλει να τον έχει φρέσκο και έτοιμο για το ματς με τους Πράσινους.

Σε περίπτωση, που ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφασίσει να ρισκάρει με τον Χασάν, τότε στα πλάγια της επίθεσης θα παίξουν οι Χριστοδουλόπουλος, Ναουέλ. Και αν επιλέξει να βάλει από την αρχή τον Φορτούνη ή τον Τουρέ, ίσως ο Νάτχο να αγωνιστεί στο πλάι του Καμαρά. Με εξαίρεση τη θέση του σέντερ φορ, όπου τα πράγματα είναι συγκεκριμένα λόγω της απουσίας του Γκερέρο και του γεγονότος ότι ο Μάνος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε όλες τις υπόλοιπες ο 48χρονος τεχνικός έχει αρκετές επιλογές.

Όσο για τα κίνητρα, είναι αρκετά και σημαντικά για τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές.

Πέρα από τη νίκη, που είναι το κύριο ζητούμενο, ο Ολυμπιακός φτάνοντας τους 7 βαθμούς, θα παραμείνει στο κόλπο της πρόκρισης και θα μεταφέρει την πίεση, είτε στην Μίλαν είτε στη Μπέτις ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα σήμερα στην Ανδαλουσία.

Οι Ερυθρόλευκοι κερδίζοντας απόψε θα μεταβούν στην Ισπανία στο τέλος του μήνα με άλλον αέρα για τον αγώνα με την Μπέτις.

Η νίκη κόντρα στην Ντουντελάνζ θα τονώσει το ηθικό των παικτών και θα πάνε με καλύτερη ψυχολογία στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πετύχει την 5ησερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις (Ντουντελάνζ, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Άρης) και θα επιδιώξει να τις κάνεις 6 το βράδυ της Κυριακής.

Επιπλέον οι Πειραιώτες θα επιδιώξουν να σκοράρουν στο α´ ημίχρονο, κάτι που έχει να συμβεί από το παιχνίδι με τη Μίλαν και την κεφαλιά του Γκερέρο. Έκτοτε, τα γκολ έρχονται στο δεύτερο μέρος.

Και τέλος ο Μαρτίνς και οι παίκτες θέλουν τη νίκη προκειμένου να σκορπίσουν χαμόγελα στους φίλους του Ολυμπιακού που θα γεμίσουν το Καραϊσκάκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς