21 C
Athens

Εδώ ο προπονητής, εκεί ο Σκίμπε, που είναι ο Άγγελος;

Ο Insider έχει καυτό παρασκήνιο από τα ενδότερα της «εξυγιαντικής» ΕΠΟ και το κάνει δώρο στους αναγνώστες του FWS.GR

Σε σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση των μεγάλων και εξυγιαντικών αλλαγών στην Εθνική Ανδρών, την ώρα που η ομάδα πρόκειται να συγκεντρωθεί για να βγάλει την υποχρέωση στο Nations League (αυτή την παγκόσμια οργανωτική π@π@ρι@ της UEFA) στις 15.11.2018 και στις 18.11.2018 με αντιπάλους τη Φινλανδία και την Εσθονία.

Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί είναι ενδεικτικά του απόλυτου χάους που έχει προκύψει από αποφάσεις πανικού και ενέργειες «μελλοθανάτων», την ώρα που θα περίμενε κανείς να πρυτανεύσει η απόλυτη ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό και η στοιχειώδης σχεδιασμός.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα:

Η Εθνική Ανδρών δεν έχει (επισήμως) προπονητή. Η απόφαση για την πρόσληψη του κ. Αναστασιάδη δεν έχει εισέτι νομίμως υλοποιηθεί, καθώς, όπως προκύπτει, ο κ,. Σκίμπε δεν έχει (και πάλι επισήμως) απολυθεί με καταγγελία της σύμβασης του, ενώ κάποιες αναφορές σε δήθεν επαφές του με τον κ. Γραμμένο ώστε να προκύψει μια «κοινή συναινέσει» λύση του συμβολαίου του ήταν, μάλλον, fake news παρά σοβαρές και βάσιμες πληροφορίες.

Η ΕΠΟ «κατέβασε» (ποιος άραγε σκέφθηκε αυτή την πανέξυπνη ενέργεια;) από την επίσημη ιστοσελίδα της τον κ. Σκίμπε, η Εθνική Ομάδα φαίνεται διαδικτυακά να μην έχει προπονητή, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην έχει και ανεπισήμως, αν η Ομοσπονδία δεν αποφασίσει σήμερα-αύριο τι θα γίνει με τον Γερμανό τεχνικό για να ανοίξει ο δρόμος για τον κ. Αναστασιάδη.

Μια σκέψη, που φαίνεται να ενισχύεται τις τελευταίες ώρες, είναι «να δοθεί άδεια στον κ. Σκίμπε» και στη θέση του να εμφανιστεί ο κ. Αναστασιάδης ως «υπηρεσιακός προπονητής» για τους δύο αγώνες που απομένουν, με στόχο να  μην μπορεί ο Σκίμπε να εκμεταλλευθεί νομικά την «άνευ λόγου και αιτίας» απουσία του, με πρωτοβουλία της ΕΠΟ, από τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Οι ελπίδες, που σε κάποια στιγμή είχαν δημιουργηθεί, πως ο Γερμανός τεχνικός θα έριχνε τις απαιτήσεις του (με βάση το συμβόλαιο και την αποζημίωση που του εξασφάλισε ο κ. Μπάρτζης « εν τη σοφία του») στο μισό δεν φαίνεται να επαληθεύονται.

Άνθρωποι, μάλιστα, που είναι σε επαφή με τον υπό απόλυση προπονητή αναφέρουν ότι «δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει ούτε ένα ευρώ σε αυτούς που του φέρθηκαν με αυτό τον επαίσχυντο τρόπο». Αν ο κ. Σκίμπε αποφασίσει να διεκδικήσει το σύνολο της αποζημίωσης που δικαιούται είναι σαφές πως η ΕΠΟ θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα (και οικονομικό).

Η σκληρή στάση που κρατάει ο κ. Σκίμπε φαίνεται πως είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μαλακώσει. Στην εκτίμηση αυτή οδηγεί και η πληροφορία  ότι η ΕΠΟ σχεδιάζει να του προτείνει «Ρήτρα Εμπιστευτικότητας» για να δεήσει να του καταβάλλει τα οφειλόμενα. Να του κλείσει, δηλαδή, το στόμα, για να μην μπορεί να αναφερθεί σε ζητήματα της θητείας του που είναι δυνατόν να τινάξουν στον αέρα το οικοδόμημα της Εθνικής Ομάδας.

Όπως ισχυρίζονται καλά πληροφορημένες πηγές, μόλις ο κ. Σκίμπε πληροφορήθηκε αυτή την μοναδικής έμπνευσης σκέψη της ΕΠΟ έκανε δυο-τρία τηλέφωνα σε νομικούς, πήρε τις απαντήσεις που ζητούσε και αποφάσισε, μάλλον ως Γερμανός, «ούτε βήμα πίσω από όσα δικαιούμαι με βάση το συμβόλαιο».

Μάλιστα, όπως οι ίδιες πηγές επιμένουν, στον κ. Σκίμπε επισημάνθηκε ότι, αν, επισήμως, του προταθεί κάτι ανάλογο να προχωρήσει αμέσως σε καταγγελία στη FIFA και να απαιτήσει και αποζημίωση « για μείωση της προσωπικότητας του» από ενέργειες της ΕΠΟ  που επιχειρούν να ακυρώσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα του εκβιάζοντας με την νόμιμη αποζημίωση που δικαιούται.

Στη σχέση ΕΠΟ – Σκίμπε είναι χαρακτηριστική η βεβαιότητα του Γερμανού προπονητή πως η Ομοσπονδία είχε αποφασίσει να τον απολύσει ακόμη και την πρώτη θέση να έπαιρνε η Εθνική στον όμιλο του Nations League.

Ο Σκίμπε, επιμένουν οι πληροφορίες, έψαχνε αγωνιωδώς από τον Ιούλιο μήνα τον κ. Γραμμένο για να μιλήσει μαζί του και να πληροφορηθεί τι πρόκειται τελικά να συμβεί με το γήπεδο- έδρα της εθνικής, το ξενοδοχείο που συγκεντρώνονταν οι ποδοσφαιριστές και τον βοηθό του τον Κώστα Τσάνα, αλλά, παρά τα μηνύματα που έστειλε, δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση. Άκρα του τάφου σιωπή. Η στάση αυτή του κ. Γραμμένου τον κάνει να εκτιμά πως η ΕΠΟ είχε από τότε έτοιμο τον κ. Αναστασιάδη για διάδοχο του.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και στις σχέσεις της ΕΠΟ με τον Γερμανό προπονητή επικρατούν θερμοκρασίες Σιβηρίας, ο κ. Αναστασιάδης, διάδοχος(;) θεωρητικώς του κ. Σκίμπε εργάζεται αόκνως για να διαμορφώσει περί την εθνική ομάδα τη δική του οργανωτική και προπονητική πραγματικότητα.

Οι «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» που διεξάγει έχουν ήδη τα πρώτα θύματα: Ζήσης Βρύζας και Οδυσσέας Παξινός θεωρούνται (και είναι) παρελθόν από την Εθνική Ομάδα.

Για τον πρώτο, τον κ. Βρύζα, το τέλος ήρθε μαθηματικά από την ώρα που σταμάτησαν όλοι στην ΕΠΟ να του δίνουν σημασία σε τι λέει και τι (υποτίθεται) πως κάνει. Η επιλογή του Άγγελου για την άκρη του πάγκου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ( μπορεί και το ποτήρι που ξεχείλισε το μπουκάλι, θα σας γελάσω…).

Ο ίδιος πνέει μένεα εναντίον του συνοδοιπόρου του στις μαγικές περιόδους της κάθαρσης και της εξυγίανσης κ. Γραμμένου, που τον είδε, του είπε με κρύα καρδιά μια «καλημέρα» και του πρότεινε να γίνει … δεύτερος βοηθός του Άγγελου Μπασινά.

Η άρνηση του κ. Βρύζα να δεχθεί την διοικητική υποβάθμιση του έχει σχέση και με την τακτική που ο κ. Μπασινάς επέλεξε, να συνομιλήσει δηλαδή και να συμφωνήσει με την ΕΠΟ για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή γνωρίζοντας πως η συμφωνία αυτή οδηγεί τον Βρύζα στην έξοδο.

Ο Βρύζας αρνείται να δεχθεί αυτή τη συμπεριφορά του συμπαίκτη του στην Εθνική του 2004 και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί (από την Ξάνθη όπου πλέον βρίσκεται) δεν είναι καθόλου ευγενικοί για τον Μπασινά και τη στάση που αυτός κράτησε. Τους ίδιους χαρακτηρισμούς εξαπολύει και εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ, κατηγορώντας τον για «ανεντιμότητα» και «υπόγειες επαφές με τον Μπασινά», χωρίς να έχει την πρόνοια να τον ενημερώσει.

Το χειρότερο; Πηγές, με γνώση των θεμάτων,  αναφέρουν πως πριν την τελική συμφωνία της Ομοσπονδία με τον Μπασινά ο κ. Αναστασιάδης είχε συνομιλία με τον νέο Τεχνικό Διευθυντή της ΕΠΟ, του δήλωσε ευθέως πως «δεν τον πάει» και δεν αποδέχεται τις προτάσεις και τις σκέψεις του, κοινοποίησε στη διοίκηση την άρνηση του να δεχθεί τον Μπασινά, αλλά η ΕΠΟ δεν τις έλαβε καν υπόψη της και προχώρησε στη συμφωνία.

Ο γιατρός της Εθνικής Ομάδας, ο Οδυσσέας Παξινός, πρέπει να πληροφορήθηκε τις εξελίξεις που αφορούν στη θέση του ( θα τον αντικαταστήσει ο κ. Οικονομίδης, γνωστός και αποδεκτός από τον κ. Αναστασιάδη από τα παλιά χρόνια της κοινής του πορείας στον Π.Α.Ο.Κ.) επιστρέφοντας από τη Γαλλία, όπου είχε μεταβεί για να χειρουργήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή των κρίκων Λευτέρη Πετρούνια. Αμέσως μετά τις δημόσιες ευχαριστίες του Πετρούνια ανέγνωσε την απόφαση της αντικατάστασης του από τον κ. Οικονομίδη. Πληροφορίες για πιθανές αντιδράσεις του δεν υπάρχουν, καθώς ο ίδιος δεν φαίνεται να προλαβαίνει, λόγω όγκου δουλειάς, να αντιδράσει. Βλέπετε είναι (εκτός της ΕΠΟ) γιατρός και της Ομοσπονδίας Γυμναστικής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σημειώνεται, απλώς, πως στον κ. Παξινό (και όχι στον γιατρό της Άρσεναλ) απευθύνθηκε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μετά τον τραυματισμό του στο ματς με την Φινλανδία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του.

Κι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές; Αποτελούν «τον άγνωστο Χ» σε μια εξίσωση που δείχνει να μην εξελίσσεται ικανοποιητικά για την εθνική ομάδα. Αναμένουν και αγωνιούν. Ξέρουν πως πάνω τους θα πέσουν όλοι στην ενδεχόμενη αποτυχία, αλλά μαθημένοι στα δύσκολα δεν δείχνουν, κάποιοι, οι παλιότεροι δηλαδή, έτοιμοι να αποδεχθούν κάθε τι που θα τους παρουσιαστεί ως απόφαση της ΕΠΟ

Μάλιστα, όταν αναφέρονται στον νέο προπονητή, δεν μασάνε τα λόγια τους. « Έτσι και αρχίσει τίποτε περίεργα πετάμε τις φανέλες και φεύγουμε» διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύνσεις και … ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Σοκαριστικός και πρόωρος αποκλεισμός στη Μαδρίτη από το νούμερο 118 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Βραζιλιάνος Μοντέιρο (νούμερο 118) με 89% στο πρώτο σερβίς οδήγησε σε σοκαριστικό και πρόωρο αποκλεισμό τον Έλληνα πρωταθλητή που δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει πραγματικά τον αντίπαλό του

Τεράστια επιτυχία για τον Βασίλη Σπανούλη: Προπονητής της χρονιάς στο BCL!

Στη δεύτερη σεζόν του ως προπονητής, ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε κόουτς της σεζόν στο BCL από τη FIBA για την ανεπανάληπτη πορεία του Περιστερίου στη διοργάνωση

Οι οπαδοί της Μακάμπι ετοιμάζουν απόβαση στο Βελιγράδι και τονίζουν πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια

Οι οπαδοί της Μακάμπι ξεκαθαρίζουν πως με ή χωρίς εισιτήριο θα κάνουν... κίτρινο το Βελιγράδι και ανεβάζουν τους τόνους μετά τα όσα ειπώθηκαν από Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Εργκίν Αταμάν στα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό