22.4 C
Athens

ΑΕΚ: Αποχώρησε «Κυρία» από το Μόναχο

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει την ήττα από τη Μπάγερν, την συμπεριφορά του Τσόσιτς, αλλά και την απόλυτη ανάγκη νίκης επί του Ατρομήτου

Η ΑΕΚ έφυγε με το κεφάλι ψηλά από το Μόναχο. Η «Ένωση» για δεύτερο σερί παιχνίδι κοίταξε για περισσότερο από μία ώρα τη Μπάγερν στα μάτια, αλλά δυστυχώς μόνο για τόσο μπορούσε. Σε αυτή τη «ζωή» καλό είναι να παίρνεις μαθήματα. Για το πώς φτιαγμένοι παίκτες, ποδοσφαιριστές που δεν έχουν τίποτα να αποδείξουν δίνουν και την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο και μετά σέβονται όλους αυτούς που κάθονται και… σκάνε για πάρτη τους.

Δε θα μπω στην αστεία κουβέντα για το αν ήταν ή όχι πέναλτι το χθεσινό με το οποίο οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ. Για μένα ο μοναδικός που φέρει ευθύνη για τον καταλογισμό του είναι ο Τσόσιτς. Δε γίνεται 20″ νωρίτερα να σου κάνει παρατήρηση ο διαιτητής και εσύ να συνεχίζεις να τραβιέσαι με τον αντίπαλο επιθετικό.

Και για να τελειώνει η κουβέντα. Το πέναλτι μπορεί να το… σφύριξε ο Γιουνγκ, αλλά την υπόδειξη της παράβασης την έχει κάνει ο επιπρόσθετος. Ο διαιτητής δίνει συνέχεια στο παιχνίδι και ο βοηθός της γραμμής του άουτ τον γυρνάει πίσω. Διότι έχει δει πολύ απλά τον Σέρβο αμυντικό να βγάζει τη φανέλα του Λεβαντόφσκι και τον Πολωνό να πέφτει ομολογουμένως εύκολα και έξυπνα στο χορτάρι.

Και όχι! Αν η φάση αυτή γινόταν ανάποδα δε θα το έδινε. Το έδωσε επειδή ήταν η Μπάγερν. Για τον ίδιο λόγο που δεν έβγαλε κίτρινη στη φάση του Μπόατενγκ με τον Χουλτ και δε σφύριξε φάουλ υπέρ του Πόνσε.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα της ΑΕΚ, εμένα αυτό που μου έδειξε η ομάδα στο πρώτο μέρος μου άρεσε. Στο δεύτερο όμως δεν είδα τίποτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως δεν είχαμε καν τελική προς την εστία του Νόιεερ και αυτό φανερώνει πολλά. Διότι όταν η Μπάγερν αποφάσισε να πατήσει γκάζι το ματς τελείωσε.

Η ΑΕΚ πάντως στα δύο ματς με τη Μπάγερν δεν προέβλεπε βαθμολογική συγκομιδή. Τις περίμενε αυτές τις δύο ήττες. Ήττες που ήρθαν με το χειρότερο δυνατό κόστος. Και μάλιστα η δεύτερη λίγα 24ωρα μετά την κάκιστη εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. Έχει και αυτό τη σημασία του.

Όμως τώρα οι «κιτρινόμαυροι» οφείλουν να διαγράψουν το παιχνίδι αυτό από τη μνήμη τους και να επικεντρωθούν λίγα 24ωρα πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος στη Super League και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου θα έρθει στο… άδειο ΟΑΚΑ για να κάνει «ζημιά». Και θα έρθει και ενισχυμένη και με τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Για αυτό και το παιχνίδι είναι «φωτιά».

Για την «Ένωση» δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας βαθμών. Η νίκη είναι μονόδρομος. Μόνο έτσι θα μείνει «ζωντανή» στο κόλπο του τίτλου. Στο Μόναχο η ΑΕΚ κέρδισε εμπειρίες. Οι οποίες θα είναι χρήσιμες ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων με Άγιαξ και Μπενφίκα, όπου οι «κιτρινόμαυροι» θα επιδιώξουν να σπάσουν το ρόδι.

ΥΓ: Η παρουσία του κόσμου στην «Allianz Arena» ήταν απλά συγκλονιστική. Ακόμα και οι Γερμανοί υποκλίθηκαν στους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι έστησαν ένα ανεπανάληπτο πάρτι στο τρίτο διάζωμα. Περισσότεροι από 4.000 φίλοι του «δικεφάλου» δε σταμάτησαν δευτερόλεπτο να δονούν το γήπεδο με τη φωνή τους και να δίνουν χρώμα… Νέας Φιλαδέλφειας στο γήπεδο του Μονάχου.

ΥΓ 2: Ο Τσόσιτς ζήτησε συγγνώμη. Μέχρι να το ζητήσει όμως κατάφερε να κάνει άνω κάτω την ομάδα. Δεν είναι ότι κάνει το πέναλτι και χάνει τον Λεβαντόφσκι. Είναι η συμπεριφορά και ο τρόπος του αυτό που ενόχλησε. Καλό θα είναι λοιπόν να τον συνεφέρουν επιτέλους και να τον προσγειώσουν στην πραγματικότητα. Το ότι μετά το τέλος του ματς, ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη, είναι ένα θετικό μήνυα…

ΥΓ 3: Φοβερός ο Μπάρκας, πολύ καλός ο Τσιγκρίνσκι, μαχητής μέχρις εσχάτων ο Πόνσε. Αρκετά καλό παιχνίδι από Γαλανόπουλο και Σιμόες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς