16.5 C
Athens

Ακόμα μια νίκη για την ΑΕΚ, υπέταξε τη Φουενλαμπράδα

Η ΑΕΚ νίκησε την Φουενλαμπράδα με 78-71 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του FIBA Champions League

Η ΑΕΚ κάνοντας μια μεστή εμφάνιση, νίκησε την Φουενλαμπράδα στο ΟΑΚΑ και μεγάλωσε το ρεκόρ της στην Ευρώπη.

Οι Ισπανοί ταξίδεψαν στην Αθήνα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, για να αναμετρηθούν με τη πρωταθλήτρια στο θεσμό ΑΕΚ. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος, με την Ένωση να παίρνει τη μεγάλη νίκη με 78-71.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, βρήκε λύσεις στο σετ παιχνίδι και χτύπησε κυρίως μέσα στη ρακέτα τη Φουενλαμπράδα. Ο Λούκα Μπάνκι, ήξερε ότι η Ένωση έπρεπε να πιέσει σε όλο το γήπεδο τους Ισπανούς και να μη τους αφήσει να στείλουν το παιχνίδι σε πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό.

Παράλληλα, η ΑΕΚ είχε σε όλο το παιχνίδι το προβάδισμα και με σωστές επιλογές στην επίθεση διατήρησε την διαφορά της και στην δεύτερη περίοδο, δεχόμενη μόλις 15 πόντους. Χαρακτηριστικό της ομαδικότητας που έδειξαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι είναι οι περισσότερες ασίστ από τους αντιπάλους της.

Επίσης, η Ένωση είχε 54% στο δίποντο, ενώ στατιστικά έδωσε αρκετά ριμπάουντ στους Ισπανούς, οι οποίοι έβρισκαν δεύτερες ευκαιρίες. Ενώ, φάνηκε η σημαντική απουσία των Καββαδά-Σάκοτα.

Πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ήταν ο Χάντερ με 24 πόντους , ενώ για τη Φουενλαμπράδα ξεχώρισε ο Ίαν Ο’Λέρι με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 41-34, 59-54, 78-71

ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 24, Γιαννόπουλος, Γκρίφιν 9, Ματσιούλις 4, Μέις 6, Σέντ-Ρος 10, Λαρεντζάκης 7, Μωραίτης 5, Ρόμπερσον 6, Ρογκαβόπουλος, Τσαλμπούρης 7, Ξανθόπουλος.

Φουενλαμπράδα (Γκαρσία): Κλάρκ 2, Κρούζ 12, Εγιένγκα 7, Γκαρσία 5, Ρούπνικ 9, Μπέλας 7, Γκονζάλεζ, Γιόρκα 10, Νογκουέιρα 4, Ο΄Λέρι 13, Ζάννα 2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς