23.4 C
Athens

Δεν τον πίστεψε και ο Άγγελος τον έδιωξε

Όπως έκανε στον ΠΑΟΚ έτσι και στην εθνική ο Βρύζας έκανε αρνητική εισήγηση για τον Αναστασιάδη • Ο νέος προπονητής με την πρόσληψη Μπασινά τον «καπέλωσε» δείχνοντάς του τον δρόμο προς την έξοδο

Παρελθόν από την εθνική ομάδα αποτελεί ο Ζήσης Βρύζας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήθελε στα πόδια του τον πρώην συνεργάτη του στον ΠΑΟΚ, και βασική του προτεραιότητα ήταν να τον αντικαταστήσει. Η παρουσία του Άγγελου Μπασινά εξαρχής περιόρισε την δραστηριότητα του Ζήση Βρύζα, ενώ για το πόστο του τεχνικού διευθυντή είχε γίνει ήδη κρούση στον Τάκη Φύσσα, ο οποίος αρνήθηκε.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης γνωρίζει έμπρακτα ότι τουλάχιστον εδώ και έξι χρόνια δεν είναι το πρόσωπο που τρέφει την καλύτερη άποψη ο Ζήσης Βρύζας. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και όταν ήταν να προσληφθεί στον ΠΑΟΚ, ο Βρύζας είχε υποδείξει στον Ιβάν Σαββίδη τον Φερνάντο Σάντος.

Μια συνάντηση που είχε ο Βρύζας με τον Αναστασιάδη τον Μάιο του 2012 έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε ο πρώτος να μην πιστεύει ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή μπορεί να υπάρξει βελτίωση στην εικόνα μιας ομάδας. Τότε ήταν ο ΠΑΟΚ, τώρα η εθνική ομάδα. Η μετέπειτα συνύπαρξή τους είχε την λογική της ανοχής στην υποχρεωτική συνεργασία.

Ως εκ τούτου ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής όχι μόνο ζήτησε δίπλα του τον Άγγελο Μπασινά, αλλά ουσιαστικά «καπέλωσε» τον Βρύζα παίρνοντάς του σχεδόν το σύνολο των αρμοδιοτήτων που είχε. Ο Βρύζας και πάλι είχε κάνει ως τεχνικός διευθυντής εξαρχής αρνητική εισήγηση για την λύση/επιλογή Αναστασιάδη. Ως εκ τούτου ήταν δεδομένη η αποχώρησή του με τη νέα τάξη πραγμάτων στην εθνική.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς