15 C
Athens

Πλήρωσε την απειρία του ο Ολυμπιακός, 73-67 η Δυναμό Κουρσκ

Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, αντιμετώπισε τη Δυναμό Κουρσκ στο ΣΕΦ, αλλά πλήρωσε την απειρία της και την εχθρική διαιτησία στην τελευταία περίοδο και έχασε με 73-67

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την ομάδα της Δυναμό Κουρσκ, μια εκ των φαβορί της διοργάνωσης για την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα στο ΣΕΦ. Στους φιλοξενούμενους αγωνιζόταν και η Μπριάνα Στιούαρτ, η γυναίκα όπου έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα της, και θεωρείται η καλύτερη παίχτρια στον πλανήτη.

Ο Γιώργος Παντελάκης επέλεξε να ξεκινήσει με τις Τόμας, Παυλοπούλου, Σωτηρίου, Σπυριδοπούλου και Τζόνσον, ενώ ο Λούκας Μοντέλο από πλευράς Δυναμό επέλεξε τις Χαργκέι, Κρουζ, Πέτροβιτς, Στιούαρτ και Τσαρλς.

Κράτησαν στα …χαμηλά τις εξαιρετικές παίχτριες της Κουρσκ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα, και σε μεγάλο βαθμό ήλεγχε τον αγώνα. Οι Τζόνσον (8π.) και Σωτηρίου (6π.) στα πρώτα 7 λεπτά, πρωταγωνιστούσαν στο σκοράρισμα του Θρύλου. Από πλευράς φιλοξενούμενων, η Στιούαρτ είχε προλάβει να σκοράρει κιόλας 7 πόντους. Οι “ερυθρόλευκες” ήταν μπροστά σε όλη την περίοδο, κάτι που συνέβη και με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε την ομάδα του Παντελάκη προηγούμενη με ένα καλάθι (21-19).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενες πήραν κεφάλι στο σκορ, με 25-21. Οι συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και η αμυντική δυσλειτουργία, έφερε το +6 της Δυναμό, σχεδόν μετά από 14 λεπτά αγώνα. Οι παίχτριες του Παντελάκη όμως έπαιξαν άμυνες και μείωσαν στο καλάθι (27-29). Η Κούρσκ προηγήθηκε εκ νέου, αλλά το πάθος στον πάγκο του Παντελάκη με τις οδηγίες του, έκαναν την ομάδα μας να κλέψει δύο συνεχόμενες φορές την μπάλα της Δυναμό, χωρίς καν να κατέβει το κέντρο, που σημαίνει 4 εύκολους πόντους. Σχεδόν ενάμιση λεπτό, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (35-35, 18’). Με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι βρίσκονταν πίσω με 35-39.

Χάρη σε τρίποντο της Τζέσικα Τόμας, αλλά και κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ, στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε από το -2 σε +5, αφού ευστόχησε και η Σπυριδοπούλου σε σουτ τριών πόντων. Διαφορά που ολοένα και αυξανόταν για τις Πειραιώτισσες. Οι γηπεδούχες έτρεχαν ένα σερί 14-2 από την έναρξη του δεύτερου μέρους, για 6 αγωνιστικά λεπτά. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 54-51.

Με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, η Μπριάνα Στιούαρτ το πήρε πάνω της, βάζοντας την ομάδα της μπροστά στο σκορ. Το μομέντουμ έδειχνε να ευνοούσε τις φιλοξενούμενες, οι οποίες προηγήθηκαν με +8 (54-62) σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο. Άλλωστε, με 3.30′ να απέμενε, η Κουρσκ είχε σερί 16-5. Η διαφορά είχε φτάσει διψήφιο αριθμό (59-69), αλλά η Σπυριδοπούλου μείωσε με τρίποντο. Οι “ερυθρόλευκες” το πάλευαν και μάλιστα προσπαθούσαν να μειώσουν στο σκορ. Με 32.2″ να μένουν στην κλεψύδρα, οι παίχτριες του Παντελάκη προσπάθησαν για μια επική ανατροπή. Όμως, στα τελευταία δευτερόλεπτα, δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο οι “ερυθρόλευκες”, με το τελικό σκορ να είναι το 67-73.

Κορυφαία παίκτρια για την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη ήταν η Λικέντρα Τζόνσον, η οποία σημείωσε double-double με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ. Επίσης εξαιρετική ήταν η Κατερίνα Σωτηρίου με 16 πόντους (3/4 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ.

Για τις φιλοξενούμενες καλύτερη παίκτρια ήταν η Μπραϊάνα Στιούαρτ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση και από την Τσαρλς, η οποία σημείωσε 14 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 21-19, 35-39, 54-51, 67-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παντελάκης): Αυτζή, Τζόνσον 13 (13 ριμπάουντ), Παυλοπούλου 3, Σωτηρίου 16 (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σπυριδοπούλου 11 (3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κοσμά 1, Μάζιτς 5, Νικολοπούλου , Σταμάτη 6 (1 τρίποντο, 5 ασί), Τόμας 12 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ).

ΔΥΝΑΜΟ ΚΟΥΡΣΚ (Μοντέλο): Κρουζ 12 (1), Στιούαρτ 18 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ), Βίντμερ 10 (9 ριμπάουντ), Ξαργκάι 2, Ζέντικ 2, Τσαρλς 14 (8 ριμπάουντ), Κιρίλοβα 5 (1), Λεβτσένκο, Πέτροβις 10 (2).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς