25.5 C
Athens

Μακάβρια γκάφα της ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεων – Σάλος στα social media

Παρουσίασαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιο Τσακουμάκα, που έχει φύγει από τη ζωή από το καλοκαίρι του 2017!

Μια απίστευτη και ταυτόχρονα μακάβρια γκάφα έκανε η ΕΡΤ με αφορμή τη συμφωνία για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Θέλοντας να… μιλήσει με έναν μητροπολίτη που βλέπει θετικά τη συμφωνία, η παρουσιάστρια προλόγισε τηλεφωνική επικοινωνία με το Μητροπολίτη Στέφανο, διάδοχο του μακαριστού Προκοπίου, ο οποίος θα έπαιρνε θέση για τα της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου.

Αμέσως μετά, όμως, παρουσιάστηκε φωτογραφία και λεζάντα του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιου Τσακουμάκα, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή από το καλοκαίρι του 2017, με αποτέλεσμα τα αρνητικά σχόλια των χρηστών στα social media να… πέσουν βροχή.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε: «Το μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ έπαιξε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιου Τσακουμάκα, ο οποίος “βλέπει θετική τη συμφωνία”. Λεπτομέρεια: Ο Μητροπολίτης απεβίωσε στις 29 Ιουλίου 2017».

Όπως ήταν λογικό ακολούθησε σάλος στα social media με τους χρήστες του twitter άλλοτε να ειρωνεύονται τη δημόσια τηλεόραση και άλλοτε να εξοργίζονται για την ασχετοσύνη της.

Κι αυτό γιατί όσο και να θέλει κανείς να δείξει επιείκεια σε ένα λάθος, αυτό δεν είναι το πρώτο και πιθανότατα δεν θα είναι το τελευταίο καθώς ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό η ΕΡΤ… πυροβολεί κατά ριπάς και οι γκάφες πάνε σύννεφο.

Διαβάστε μερικά από τα σχόλια στο twitter με αφορμή τη γκάφα της ΕΡΤ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς