22.7 C
Athens

Πράσινες ευχές για το τμήμα ράγκμπι

Τις ευχές του για τα πέντε χρόνια ζωής του τμήματος ράγκμπι του Παναθηναϊκού έστειλε ο Ερασιτέχνης μέσω ανάρτησης στα social media

Σημαντική είναι η σημερινή μέρα για ένα από τα τμήματα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού καθώς το ράγκμπι συμπληρώνει πέντε χρόνια ζωής. Συγκεκριμένα ήταν 7 Νοεμβρίου του 2013 όταν με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της «μάνας του λόχου» Ηλία Μιχαλαριά ανακοινώθηκε η δημιουργία τμήματος ράγκμπι. Ο πρώτος αγώνας της ομάδας διεξήχθη στις 9 Νοεμβρίου του 2013 με αντίπαλο την Άττικα Σπρινγκμποξ (ήττα με 16-7). Ο Παναθηναϊκός κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά για την προώθηση του ράγκμπι (Unity Cup) στο οποίο συμμετείχε, κάθως ηττήθηκε στον τελικό με 17-32 από την Άττικα. Η ομάδα ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 11 νίκες και 3 ήττες (όλες από την Άττικα). Το 2015 έφτασε πάλι στον τελικό όπου ηττήθηκε και πάλι από την Άττικα με 8-21. Το 2017 κατέκτησε το Aegean 7’s Cup και την ίδια χρονιά το τουρνουά 7΄s Αιόλου Πατρών.

Κι έναν χρόνο αργότερα, το 2014, δημιουργήθηκε και γυναικεία ομάδα, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φιλικό αγώνα κόντρα στον Αίολο Πάτρας στις 7 Ιουνίου, όπου κι επικράτησε με 30-0. Το 2017 κατέκτησε το τουρνουά Attica Springboks.

Ο Ερασιτέχνης έστειλε τις ευχές του στα παιδιά του ράγκμπι κάνοντας σχετική ανάρτηση στα social media και γράφοντας χαρακτηριστικά: «Χρόνια πολλά στο τμήμα ράγκμπι του Παναθηναϊκού που συμπληρώνει σήμερα πέντε χρόνια ζωής! Πάντα δυνατοί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς