14.4 C
Athens

Στους Βουλιαράτες η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Σπαράζει η μάνα (pics, video)

Καλυμμένη με την ελληνική σημαία η σορός • Θρήνος στη Βόρεια Ήπειρο για τον 35χρονο ομογενή • Αύριο η κηδεία του

Στους Βουλιαράτες μεταφέρθηκε το απόγευμα η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα και οι γονείς του υποδέχθηκαν για τελευταία φορά το παιδί τους.

Ο κύριος Γιάννης και η κυρία Βασιλεία έντεκα ημέρες μετά τη δολοφονία του γιου τους τον αντίκρισαν όπως κανένας γονιός δεν θέλει ποτέ να αντικρίσει το παιδί του.

Ο σπαραγμός της μάνας συγκλόνισε όλη τη Βόρειο Ηπειρο. Μόλις η νεκροφόρα με τη σορό έστριψε στην ανηφόρα για το σπίτι της οικογένειας, ακούστηκε το ουρλιαχτό της κυρίας Βασιλείας.

«Οχι Κώστα», φώναζε η χαροκαμένη μάνα που τις προηγούμενες ημέρες έλεγε πως θα γίνει μια μάνα σκληρή με πέτρινη καρδιά, αλλά λύγισε μεμιάς μπροστά στο φέρετρο με τον σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, ντυμένο καταδρομέα, γιο της.

Ποια μάνα δεν θα λύγιζε, εξάλλου, μπροστά σε μια τέτοια εικόνα; Οταν μάλιστα γνώριζε πως επρόκειτο για ένα παιδί υγιέστατο, που έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Που για μέρες ολόκληρες γνώριζε ότι έχει φύγει από τη ζωή και όμως δεν μπορούσε να το κηδεύσει. Που το έκλαιγε άταφο, κόντρα στην κουλτούρα, τη θρησκεία και τα έθιμα των Ελλήνων που δεν ησυχάζουν αν δεν θάψουν τους νεκρούς τους.

Κοντά τους όλο το χωριό και άνθρωποι από τα γύρω χωριά. Εκατοντάδες κόσμου κι όμως δεν ακουγόταν τίποτα. Ολοι οι κάτοικοι μαζεμένοι στο σημείο βουβοί. Δεν είχαν λόγια ούτε φωνή, μόνο άκουγαν, ένοιωθαν, συναισθάνονταν τον πόνο της μάνας.

Το αλβανικό shqiptarja.com έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες από τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ στο πλευρό του σπαράζει η τραγική μάνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς