16.4 C
Athens

Παραδόθηκε στην οικογένεια η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Την Πέμπτη η κηδεία

Τη σορό παρέλαβαν ο πατέρας και η αδερφή του που μετέβησαν για το λόγο αυτό χθες στα Τίρανα

Την Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του οποίου παραδόθηκε στην οικογένειά του μία εβδομάδα μετά το πρώτο επίσημο αίτημα στις αλβανικές Αρχές.

Ο πατέρας και η αδελφή του 35χρονου που μετέβησαν στα Τίρανα για αυτό το σκοπό, μετά και το «πράσινο φως» από τις αλβανικές Αρχές, επέστρεψαν σήμερα το πρωί στους Βουλιαράτες, ενώ η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών σε γειτονικό χωριό.

Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού ινστιτούτου, για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Η σορός του 35χρονου θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας όλη την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού, η νεκρώσιμος ακολουθία. Η ώρα της κηδείας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί είτε στις 11:00 το πρωί είτε στις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Για την εξόδιο ακολουθία αναμένεται να καταφθάσει πολύς κόσμος εκεί. Ήδη έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα, ενώ έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που συνεχώς αναχωρούν από το σταθμό Λαρίσης.

Η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως κατά τη διάρκεια του 10ημέρου κατά την οποία δεν παραδινόταν η σορός του 35χρονου, η οικογένειά της κατάντησε «τραγωδία» και η μητέρα της «Αντιγόνη».

«Είμαστε παραδοσιακή οικογένεια. Είναι μάνα και πονάει. Πόσο έπρεπε να κλάψει; Δεν είμαστε ακραίοι, δεν είμαστε εκδικητές, ο αδελφός μου δεν γυρίζει πίσω, δεν θέλουμε τίποτα. Τη σορό του θέλαμε μόνο», τόνισε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς