20.2 C
Athens

Ξαναβρίσκει ηρεμία κάτω από τα δοκάρια…

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ζοσέ Σα και τον Ανδρέα Γιαννιώτη που έχουν προσφέρει πολύτιμες λύσεις και εμπνέουν εμπιστοσύνη

Ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει διάφορες δοκιμές και πειραματίζεται με αρκετά πράγματα στις προπονήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά στη θέση στην οποία φαίνεται να έχει βρει την ησυχία του είναι εκείνη του τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός έχει στο Νο1 δύο παίκτες που έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους την ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια, με εξαίρεση μόνο το τσαφ του Ανδρέα Γιαννιώτη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι ο Έλληνας πορτιέρε είχε καθοριστικές αποκρούσεις και κράτησε όρθιους τους ερυθρόλευκους, όπως στο ματς με την Μπέτις, όπου στο τετ α τετ του Λεόν, έδιωξε σωτήρια την μπάλα με τα πόδια και είχε και δύο ακόμη σημαντικές αποκρούσεις. Το ίδιο συνέβη στα παιχνίδια με την Μπέρνλι. Ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο τολμηρός στις εξόδους του, αλλά δεν μπορεί κάποιος να πει ότι φέρει αποκλειστικά την ευθύνη σε κάποιο άλλο από τα γκολ που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, ο Ζοσέ Σα δείχνει το τελευταίο διάστημα να έχει αποκτήσει το προβάδισμα και να είναι στα μάτια του Μαρτίνς ο βασικός τερματοφύλακας τούτη την ώρα στους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος με τις καθοριστικές επεμβάσεις του στο παιχνίδι με τον Άρη, δικαίωσε τον συμπατριώτη του τεχνικό, ενώ η πραγματικότητα είναι πως εμπνέει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια και στους συμπαίκτες του.

Είναι πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν ότι έχουν στα γκολπόστ καλούς τερματοφύλακες, γιατί αυτό προσφέρει ηρεμία και σιγουριά σε όλη την ομάδα.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο, ότι ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του στα 10 από τα 18 ματς που έχει δώσει μέχρι σήμερα σε όλες τις διοργανώσεις. Και στα 7 από τα υπόλοιπα 8 παιχνίδια έχει δεχτεί μόλις 1 τέρμα –μόνο από τη Μίλαν δέχτηκε περισσότερα (3), σε εκείνο το δεκάλεπτο μπλακ άουτ.

Βέβαια, εκτός από τους Σα και Γιαννιώτη, στις καλές αμυντικές επιδόσεις έχει συμβάλει και η καλή ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Αυτό που χρειάζεται είναι οι ερυθρόλευκοι να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργούν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς