20.2 C
Athens

Ανακατεύει την τράπουλα ο Μαρτίνς

Τι ετοιμάζει ο Μαρτίνς για τα δύο σημαντικά παιχνίδια με αντιπάλους την Ντουντελάνζ και τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έχει συμπληρώσει 7 ώρες χωρίς να δεχτεί γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο στόχος του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών είναι να φτάσουν τις 10 το βράδυ της Κυριακής. Για τον Πορτογάλο τεχνικό όλα ξεκινούν από την άμυνα και το ζητούμενο είναι το μηδέν στην εστία στους αγώνες με την Ντουντελάνζ την Πέμπτη και τον Παναθηναϊκό στο τέλος της εβδομάδας. Από εκεί και πέρα, θεωρεί ότι με τη συχνότητα με την οποία οι ερυθρόλευκοι δημιουργούν φάσεις, θα έρθουν τα γκολ στα δύο σημαντικά παιχνίδια στο Καραϊσκάκη.

Ο Μαρτίνς είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές από Πέμπτη – Κυριακή. Αλλά το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι τέτοιο που του προσφέρει την δυνατότητα να το πράξει. Υπάρχουν ισχυρά “δίδυμα” σε κάθε θέση, τα οποία ο Πορτογάλος μέσα από το rotation έχει φροντίσει να κρατήσει σε εγρήγορση και σε καλή κατάσταση.

Οι βασικοί μέχρι πρότινος στο πρωτάθλημα, Γιαννιώτης, Τσιμίκας και Καμαρά, όλα δείχνουν ότι θα είναι στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι με την ομάδα του Λουξεμβούργου. Στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι επίσης ο Τοροσίδης, ο Μεριά, ο Ναουέλ, ίσως και ο Μιράντα.

Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι τι θα συμβεί με τον Χασάν και τον Νάτχο. Οι περιπτώσεις τους απαιτούν λεπτούς χειρισμούς. Ο Αιγύπτιος σέντερ φορ έπαιξε όλο το 90λεπτο στον αγώνα με τον Άρη, αλλά να θυμίσουμε πως προέρχεται από τραυματισμό (επέστρεψε νωρίτερα απ´ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί) και ο Ολυμπιακός έχει δύο κρίσιμα ματς μπροστά του μέσα σε τέσσερις μέρες.

Όσο για τον Ισραηλινό μέσο, ο Μαρτίνς θεωρεί ότι αποδίδει καλύτερα και προσφέρει περισσότερα όταν έρχεται από τον πάγκο. Ο Νάτχο πάντως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, είναι εμφανές ότι ομορφαίνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού και διαθέτει την εμπειρία για να διαχειριστεί ανάλογα τις δυνάμεις του αν χρειαστεί και στους δύο αγώνες, τόσο με την Ντουντελάνζ όσο και με τον Παναθηναϊκό.

Σε ότι αφορά το ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Πορτογάλος θα στηριχτεί κυρίως σε αυτούς που πήραν τη νίκη κόντρα στον Άρη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς