19.2 C
Athens

Θέμα ωρών η παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα που ανταποκρίθηκε σε επιστολή που του έστειλε βουλευτής της ομογένειας

Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, για να αποδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους συγγενείς του μετά από πάρα πολλές ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr ο Πρόεδρος του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Αλβανίας, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα,ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα πάντα με το epiruspost.gr ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα τηλεφωνώντας στον βουλευτή της ομογένειας, Βαγγέλη Ντούλε. Κλιμάκιο συμβούλων του Ιλίρ Μέτα μετέβη στην Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων στα Τίρανα, όπου έγινε σύσκεψη με την συμμετοχή της Γενικής Εισαγγελέως Άρτα Μάρκου και της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια. Η Εισαγγελία, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση ότι το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων, ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να γίνει επιτέλους η κηδεία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς