22.9 C
Athens

Ν.Δ.: Δεν έχει ξαναγίνει πρώην ΥΠΕΞ να καταθέτει μήνυση κατά υπουργού Άμυνας

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «θίασο» τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και ζητά τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά

«Θίασο» χαρακτηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος».

Σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. επισημαίνει ότι «ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν σταματά να μας εκπλήσσει».

Επαναλαμβάνει, δε, πως «η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι».

«Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», καταλήγει η Πειραιώς, με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου «κατά παντός υπευθύνου, συναυτουργού, συνυπαίτιου ή οποιουδήποτε συμμέτοχου προκύψει από την προανάκριση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά πρώην υπουργός Εξωτερικών να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος. Θα το επαναλάβουμε: Η παραίτηση ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Εφόσον αρνήθηκε να τη δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, οφείλει να το πράξει ο κ. Κοτζιάς. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς