19 C
Athens

Σκληρή απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν: Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου (video)

«Δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό», διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Ταγίπ Ερντογάν που χθες μίλησε για πειρατές του Αιγαίου σε ακόμη μία εμπρηστική δήλωση από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι λειτουργούν ως πειρατές στο Αιγαίο. Οι πειρατές κρίνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανέναν και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ».

Χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο υπουργός Aμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ με τις δηλώσεις τους εξέφρασαν τις πάγιες θέσεις της Τουρκίας, όμως το ύφος των δηλώσεών τους ήταν σε ασυνήθιστα υψηλό τόνο εν όψει των γεωτρήσεων που ξεκινά η ΕΧΧΟΝ-MΟΒΙL στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην τελετή παράδοσης της τρίτης τουρκικής ναυπήγησης φρεγάτας Βurgazada, στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό, ο Ερντογάν, αφού αναφέρθηκε στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας, ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο τις προσπάθειες καταπάτησης των δικαιωμάτων του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο που δικαιούται η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Αμέσως μετά ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε την άποψη της Αγκυρας που κάθε φορά εκφράζουν όλοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς