24.3 C
Athens

Ο Μέσι, ο Μαραντόνα και ο Φορτούνης

Την ώρα που η σύγκριση του Λιονέλ Μέσι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, μέσα από αυτή προκύπτει και μια σημαντική διαπίστωση που αφορά το σύγχρονο ποδόσφαιρο.
 
Οι εποχές που ένας ποδοσφαιριστής έπαιρνε μια ομάδα από το χέρι και την οδηγούσε μόνος του σε επιτυχίες έχει περάσει προ πολλού στο ποδόσφαιρο και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό μάλλον παρακολουθεί… άλλο άθλημα. Όταν ακόμα και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου δεν μπορεί να δώσει έστω μια υποφερτή εικόνα στην εθνική του ομάδα, τότε γίνεται ακόμα πιο προφανές πως τον πρώτο και πιο ουσιαστικό ρόλο ώστε να έρθουν οι επιτυχίες, έχουν οι δομές, το σχέδιο του προπονητή και η ικανότητα του να το μεταδώσει στους παίκτες.
 
Ωστόσο, συνηθίζεται ειδικά στα μέρη μας, ο κόσμος να ρίχνει το ανάθεμα στους παίκτες από τους οποίους έχουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Στον Ολυμπιακό αυτός είναι ο Κώστας Φορτούνης και η κριτική που δέχεται κατά καιρούς έχει να κάνει και η οποία εντάθηκε την περσινή σεζόν, έχει να κάνει με το  πως δεν αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Συγνώμη, αλλά είναι πολύ άδικο όλο αυτό που συμβαίνει σε κάθε ευκαιρία.
 
Ο Φορτούνης έκανε με τον Σίλβα στον πάγκο μια από τις καλύτερες σεζόν που θυμόμαστε από ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και ίσως λόγω αυτό αυτής της σεζόν οι απαιτήσεις του κόσμου να εκτοξεύτηκαν. Όμως εκείνη την σεζόν άπαντες φαίνονταν καλύτεροι γιατί η ομάδα είχε όλα τα στοιχεία που ανέφερε και στον πρόλογο. Ακόμα και στην περσινή κάκιστη σεζόν ο Φορτούνης έκανε νταμπλ νταμπλ σε γκολ και ασίστ και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως και ο Πέδρο Μάρτινς αναμένεται να του δώσει κομβικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Όταν μια ομάδα είναι καλά όλοι φαίνονται καλύτεροι και όταν μια ομάδα δεν έχει βασικές δομές στο παιχνίδι της όλοι φαίνονται χειρότεροι. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ανούσιο να αναφερθούν.
 
Η ποιότητα του Φορτούνη είναι αδιαμφισβήτητη και σε μία ομάδα που δουλεύει σωστά, δεδομένα θα φανεί. Ας το έχουμε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Εκτός αν κάποιος πιστεύει πως ο Μέσι μπορεί να πάρει μόνος του το Παγκόσμιο Κύπελλο…
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς