17.8 C
Athens

Όταν ο «Μάγος» ξεφτίλισε τον Μονδραγόν (vid)

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Γαλατασαράι, στις 5 Νοεμβρίου 2003, δεν χάρισε κάποια σημαντική πρόκριση, άφησε όμως στη μνήμη όλων ένα υπέροχο γκολ του Τζιοβάνι

Ο Ολυμπιακός προηγείτο ήδη με 2-0 στο γήπεδο της Ριζούπολης (6’ Μαυρογενίδης, 35’ Καστίγιο) και έπαιρνε ρεβάνς για την άδικη ήττα που είχε γνωρίσει δύο εβδομάδες νωρίτερα στο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. Αυτό που έγινε στο 90ό λεπτό, όμως, έμεινε στην Ιστορία.

Ο Τζιοβάνι έφυγε στην κόντρα με μοναδικό αντίπαλο τον Κολομβιανό τερματοφύλακα της Γαλατασαράι, Φαρίντ Μονδραγόν, ο οποίος είχε δεινοπαθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή για να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 2-0. Όλοι περίμεναν το γκολ από τον Βραζιλιάνο «σταρ», αλλά… με ανθρώπινο τρόπο. Εκείνος, όμως, είχε αποφασίσει να «μαγέψει» το κοινό του Ολυμπιακού για άλλη μία φορά και με μία απίθανη «λόμπα» πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία της ομάδας, αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ!

Αυτό το φανταστικό γκολ, έμελλε να αποδειχθεί και το τελευταίο της ευρωπαϊκής καριέρας του Τζιοβάνι. Δεν σκόραρε στα τελευταία ματς με Σοσιεδάδ και Γιουβέντους ούτε την επόμενη σεζόν στις εννέα συμμετοχές που έκανε με τον Ολυμπιακό. Σαν μία ανώτερη δύναμη να ήθελε να μείνει αυτή η στιγμή «μαγείας» ως τελευταία γεύση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς