19.9 C
Athens

Με το… «νυστέρι» του Νάτχο! (video)

Η χειρουργικής ακρίβειας πάσα του Ισραηλινού έκοψε στα δυο την άμυνα του Άρη και με το γκολ του Χασάν ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλο διπλό στο Χαριλάου (0-1)

Μια απίθανη α λα Ινιέστα έμπνευση του Μπίμπαρς Νάτχο ήταν αυτή που ξεμπλόκαρε τον Ολυμπιακό και οδήγησε τους Πειραιώτες σε μια πολύτιμη – και απολύτως επιβεβλημένη – νίκη μέσα στη Θεσσαλονίκη!

Ο Ισραηλινός για μία, ακόμα, φορά επιβεβαίωσε την αναγκαιότητά του Ολυμπιακού να μην τον αφήνει άλλο στον πάγκο, εξέθεσε και τον Μαρτίνς γι αυτό, όταν με μπαλιά – χειρουργική επέμβαση, ήταν η μήτρα του μοναδικού γκολ που έκρινε το παιχνίδι με τον Άρη 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Κούτρης συμπλήρωσε την έμπνευση του Νάτχο, σέρβιρε στον Χασάν, γκολ.

Στο 60’ ο Μαρτίνς τον έβαλε στο ματς, στη θέση του Χριστοδουλόπουλου. Μ’ αυτή την γοητευτική τεμπελιά που έχει στο παιχνίδι του, έβαλε το παιχνίδι σε άλλη ρότα. Αφού δεν έκανε ούτε μια λάθος πάσα, έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να φύγει νικητής ο Ολυμπιακός από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Νάτχο έπαιξε εκεί που ξέρει να παίζει, πίσω από τον σέντερ φορ. Μοιραία, ο Φορτούνης μετατέθηκε στην πλάγια γραμμή. Κι εκεί αρχίσαν όλα. Αυτό το παλικάρι με τη βιβλική μορφή, μιας και κατάγεται από τα μέρη εκείνα, πρέπει να έχει ένα κομπιούτερ απλότητας στο μυαλό του.

Δεν έκανε τίποτα από αυτό που χρειαζόταν να γίνει, αυτό είναι και το βαθύτερο νόημα της χρησιμότητας των ηγεμόνων. Μέχρι τότε, στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έτρεξε, αλλά δεν είχε την αναπάντεχη μπαλιά. έκανε ευκαιρίες, αλλά δέχτηκε κιόλας.

Ο Μαρτίνς για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα έβαλε τους Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη. Μάλλον θετικός ο πρώτος, μάλλον απογοητευτικός ο δεύτερος. Η ουσία είναι ότι ο Χασάν δεν πήρε ποτέ τη μπάλα, παρότι που ο Ολυμπιακός είχε διάθεση.

Κάπου εκεί στην πλάγια γραμμή πρόβλημα με τον Λάζαρο να μην συμμετέχει στο παιχνίδι και τον Ποντένσε να προσπαθεί κι άλλοτε να του βγαίνουν φάσεις κι άλλοτε όχι. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός «κόλλησε» κι ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα της παρουσίας του Νάτχο στο ματς.

Στο πρώτο μέρος η κάθε ομάδα είχε τα δικά της διαστήματα με τον Ολυμπιακό να χάνει την πλέον κλασική ευκαιρία με τον Φορτούνη στο 6’, όταν μόνος κι αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα έξω.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, είχε ένα σουτ του Γκιλιέρμε που μπλόκαρε ο Κουέστα, στο «καπάκι» η ευκαιρία του Φορτούνη και μετά σειρά πήρε ο Άρης.

Οι «κίτρινοι» βγήκαν μπροστά, πίεσαν, είχαν σουτ με τον Γκαρσία προς την εστία του Σα, κεφαλιά του Ντιγκινί που απέκρουσε έξοχα ο Πορτογάλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Μετά ακολούθησε η κόκκινη περίοδος με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλο. Το ημίχρονο έκλεισε την διπλή επέμβαση του Σα σε σουτ του Γιουνές και την προβολή του Σόουζα.

Στο δεύτερος μέρος ο Άρης μπήκε καλύτερα στο ματς κι ε΄χασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιουνές στο 54, μετά από περίτεχνη ενέργεια του Ματέο Γκαρσία.

Στο 59 ο Μαρτίνς έβγαλε τον Χριστοδουλόπουλο κι έβαλε μέσα το Νάτχο, μετατοπίζοντας στο δεξιό άκρο της επίθεσης τον Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός κινδύνευσε στο 64, όταν η μπάλα παιζόταν μέσα στην περιοχή του. Στο 68 έγινε το 0-1 με την μπαλιά 40 μέτρων του Νάτχο στον Κούρτη, αυτός γύρισε παράλληλα τη μπάλα κι ο Χασάν πάσαρε σχεδόν σε κενή εστία.

Ο Νάτχο σέρβιρε ένα, ακόμα, γκολ στο 75’, όταν μπήκε από δεξιά και πάσαρε στον Ποντένσε που αντί να σουτάρει, έκανε κοντρόλ και μετά… χαίρετε.

Άρης – Ολυμπιακός 0-1

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Σκόρερ: Χασάν (67′)

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Σιώπης (77΄Διαμαντόπουλος), Κολάσο, Ματέο Γκαρσία, Γκάμα (83΄Μαρτίνες), Ντιγκινί (76΄Ματίγια), Γιουνές

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (84΄Καμαρά), Φορτούνης (88΄Τοροσίδης), Λάζαρος (58΄Νάτχο), Ποντένσε και Χασάν.

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς