17.1 C
Athens

Απίστευτο! Ο Φουρθιώτης κατέθεσε μήνυση κατά τεχνικών του Open! (pics)

Στράφηκε εναντίον τους επειδή «αρνούνται να εκτελέσουν τις απαραίτητες ενέργειες τεχνικών εργασιών» • Τι δήλωσε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου του καναλιού στο οποίο εργάζεται, για σημαντικά τεχνικά προβλήματα που εξακολουθούν να εμφανίζονται στην εκπομπή του, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Μένιος Φουρθιώτης, δύο ώρες πριν από την κυριακάτικη εκπομπή του στο κανάλι Open.

Ο παρουσιαστής συνεχίζει την κόντρα του με το κανάλι, καθώς εμφανίστηκε το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας και κατέθεσε μήνυση κατά του Προϊσταμένου-Διευθυντή Τεχνικού Τμήματος της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΕ, Δημητρίου Δημητρόπουλου και κατά παντός υπευθύνου, εργαζομένου-συνεργάτη της τεχνικής λειτουργίας του καναλιού, καθώς «αρνούνται να εφαρμόσουν όλες τις ενέργειες των απαραίτητων τεχνικών εργασιών».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια η μήνυση κατατέθηκε επειδή παρά τις δικαστικές αποφάσεις που τον έχουν δικαιώσει και ορίζουν πως δεν πρέπει να αλλάξει καμία από τις συνθήκες μετάδοσης της εκπομπής του, εντούτοις και η ώρα μετάδοσης άλλαξε αλλά και στοιχεία από το κόνσεπτ.

«Πριν από λίγη ώρα ο Μένιος Φουρθιώτης υπέβαλε μήνυση κατά των νομίμων εκπροσώπων του Open και κάποιων τεχνικών του καναλιού, γιατί παρά τις δύο δικαστικές αποφάσεις που τον έχουν δικαιώσει και υποχρεώνουν τη διοίκηση του Open να μην αλλάξει ούτε στην παραμικρή λεπτομέρεια καμία από τις συνθήκες της μεταδόσεως της εκπομπή του και όταν λέμε συνθήκες εννοούμε την ώρα μεταδόσεως, όπως επίσης ότι και το κόνσεπτ της εκπομπής πρέπει να καθορίζεται αποκλειστικά από τον κ. Φουρθιώτη και τους συνεργάτες του, αυτό δε συνέβη ούτε χθες ούτε σήμερα και γι’ αυτό τον λόγο κινήσαμε την αυτόφωρη διαδικασία με την υποβολή αυτής της μηνύσεως. Εφόσον τα γεγονότα κινηθούν φυσιολογικά, οι υπεύθυνοι και οι τεχνικοί θα πρέπει να συλληφθούν μέσα στις επόμενες ώρες. Το αυτόφωρο είναι διαρκείας», είπε ο κ. Κούγιας.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί το οξύμωρο της υπόθεσης, καθώς οι τεχνικοί του καναλιού δεν ευθύνονται ούτε για την ώρα μετάδοσης της εκπομπής (που όντως έχει αλλάξει από τις 13:39 στις 14:20, ούτε για τυχόν αλλαγές στο κόνσεπτ). Όμως, ο παρουσιαστής του «Αποκαλυπτικά Plus» μηνύει αυτούς και όχι τον σταθμό.

Η υψηλότερη τηλεθέαση στο Open

Σα να λέμε δηλαδή «χτυπάει το σαμάρι, για να ακούσει ο… γάιδαρος». Εκτός αν αυτές είναι προειδοποιητικές βολές και προς τον σταθμό, για το τι προτίθεται να κάνει στη συνέχεια.

Πάντως, άνθρωποι από το περιβάλλον του παρουσιαστή, έλεγαν πως ο Μένιος Φουρθιώτης, δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να στραφεί κατά της εταιρείας και του Τζώνη Καλημέρη ή κάποιου άλλου διοικητικού στελέχους, καθώς γνωρίζει ότι ο κ. Καλημέρης είχε δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες σε όλους τους υπεύθυνους τεχνικούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για την εκπομπή με την υψηλότερη τηλεθέαση αυτή τη στιγμή στο Open, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του σταθμού, η κακή εικόνα που βγαίνει προς τα έξω βλάπτει εκτός από την εκπομπή και το ίδιο το κανάλι, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται προφανώς και το «ζουμί» της υπόθεσης, καθώς το κανάλι Open κάνει εξαιρετικά απογοητευτικά ακόμα και για τα πιο αισιόδοξα στελέχη του, στα πρώτα βήματά του με τη νέα του ονομασία και από εκεί που περίμενε κανείς η εκπομπή του Φουρθιώτη να αποτελεί την παραφωνία του σταθμού από άποψη τηλεθέασης, εντούτοις αυτή προς το παρόν έχει βάλει τα γυαλιά σε όλες τις άλλες εκπομπές.

Ενδεικτικό είναι ότι μετά τα πρώτα «στραβοπατήματα», χτυπάει πλέον στα ίσα την Ναταλία Γερμανού στον Αlpha και τη Σάσα Σταμάτη στον ΣΚΑΪ.

Χθες το «Αποκαλυπτικά Plus» έκανε 12% έναντι 13,1 που έκαναν τόσο το «Καλύτερα δε γίνεται» όσο και το «Οοh La La!».

Mε τον αέρα του… διψήφιου λοιπόν ο Μένιος Φουρθιώτης, έναντι των υπόλοιπων μονοψήφιων του Open, θέλει να υπενθυμίσει στον σταθμό ποια είναι η εκπομπή που κάνει νούμερα και παράλληλα να διαμαρτυρηθεί υποστηρίζοντας ότι αν ετύγχανε καλύτερης αντιμετώπισης μπορεί να περνούσε και πρώτος.

Οσον αφορά δε το θέμα της μήνυσης, η αυτόφωρη διαδικασία έχει ήδη κινηθεί με εντολή εισαγγελέα κι επειδή πρόκειται για «διαρκές έγκλημα», αν δεν συλληφθούν εντός της ημέρας οι υπεύθυνοι, οι αρχές θα μεταβαίνουν καθημερινά στην Παιανία.

Πηγή φωτογραφιών: zappit

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς