18 C
Athens

Ζεστάθηκε για ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, στους «4» του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον Κολοσσό στο ΣΕΦ με 84-53, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και κοιτάει πλέον το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο ΟΑΚΑ

Οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν τον Κολοσσό Ρόδου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε έναν αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους, ανέβασαν ψηλά το σκορ και μαζί με την Κύμη και τον ΠΑΟΚ, περιμένουν ήδη στους 4 της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, ο Ντείβιντ Μπλατ δοκίμασε πράγματα για τη συνέχεια και με ένα γεμάτο παιχνίδι από τον Τίμα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εύκολο απόγευμα στο ΣΕΦ κοιτάζοντας ήδη προς…ΟΑΚΑ μεριά.

Ο Κολοσσός προσπάθησε να κοντράρει τον Ολυμπιακό, ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν εξαιρετική αμυντική λειτουργία απέναντι στο παιχνίδι του Κολοσσού, δεν άφησαν τους γκαρντ να τροφοδοτήσουν τον Μαυροειδή και δεν έδωσαν πολλά σουτ με καλές προϋποθέσεις.

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Μπλατ όπως γράψαμε, βλέποντας την εξέλιξη του παιχνιδιού είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα σχήματα και να δώσει παραπάνω χρόνο σε παίκτες που πρέπει να βρουν τον ρυθμό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τίμα, ο οποίος δικαίωσε τις προσδοκίες, ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ορεξάτος μέσα στη ρακέτα, δίχως όμως να έχει βρει ακόμα τα ένστικτα του <<killer>> που διαθέτει έξω από τα 6.75

Στην ίδια λίστα, χρόνο πήραν σήμερα και ο Γιώργος Μπόγρης με τον Βασίλη Τολιόπουλο. Ο πρώτος μάλιστα υπολογίζεται 100% από τον προπονητή του για ειδικές καταστάσεις και θέλει να βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Γενικότερα, μετά το πέρας της πρώτης περιόδου το παιχνίδι είχε έναν γρήγορο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και έβρισκε πόντους είτε κόβοντας κάθετα  προς το καλάθι με παιχνίδι στη ρακέτα, είτε με έξτρα πάσα στο τρίποντο, όπου βρισκόταν ακροβολισμένος παίκτης. Στη στατιστική φαίνεται ξεκάθαρα αυτό, με τις 23 βολές που κέρδισε ο Ολυμπιακός επιτιθέμενος στο καλάθι. Ταυτόχρονα, η διαφορά των δύο ομάδων φαίνεται και στα ριμπάουντ με τον Ολυμπιακό να έχει 13 παραπάνω (46-33), βρίσκοντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.

Πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάνις Τίμα με 21 πόντους, ενώ για τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Ντιγκς με 11 πόντους.

Πλέον, ο Ντέιβιντ Μπλατ με το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες, κοιτούν το πρώτο ντέρμπι αιωνίων της χρονιάς στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για την 6η αγωνιστική της Euroleague. Φυσικά, άπαντες στην ομάδα θέλουν να <<χτυπήσουν>> το συγκεκριμένο παιχνίδι για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Το γόητρο σε αυτά τα παιχνίδια, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της σεζόν όπου κάθε ομάδα θέλει να αποδείξει πράγματα, είναι τεράστιο.

Τα λέμε μετά τον Παναθηναϊκό!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 8, Τολιόπουλος, Τουπάν 11 (3), Σπανούλης 3, Τίμα 21 (2), Μιλουτίνοβ 8, Βεζένκοβ 13 (11ρ), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης 2, ΛεΝτέι 11
 
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Βετούλας): Γκιμπς 6, Μπράουνινγκ 8, Ντουρέν 2, Κέμπτον 3, Άσκα 4 , Γεωργαλλής 6 (2), Ντιγκς 11 (3), Αγγελάκος, Γεωργάκης 4, Μαυροειδής 9 (9 ριμπάουντ), Παπαδάκης
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς