21.2 C
Athens

«Τον έφαγαν οι αλήτες!» – Ξέσπασε η Βασιλική Κατσίφα στο μνημόσυνο του γιου της (video)

Η οικογένεια πραγματοποίησε μνημόσυνο χωρίς να έχει ακόμα γίνει η ταφή • Φώναζε η μάνα γιατί δεν της έχουν δώσει ακόμα τη σορό του παιδιού της

Την έπνιξε ο πόνος και η οργή και ξέσπασε κατά των αλβανικών αρχών η Βασιλική Κατσίφα, η τραγική μητέρα του Ελληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που την περασμένη Κυριακή, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στους Βουλιαράτες μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο, που παραμένει άταφος και η μητέρα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον αβάσταχτο πόνο της.

Βγαίνοντας από την εκκλησία, άρχισε να κλαίει και να οδύρεται, ζητώντας να της δώσουν το παιδί της να το θάψει. Οι αλβανικές αρχές κωλυσιεργούν βασανίζοντας έτσι τους συγγενείς του 35χρονου.

«Ο Κωνσταντίνος μου θα μείνει ήρωας! Και θα γίνω μια μάνα σκληρή. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα παιδιά μου. Για τον λεβέντη μου, για το παλικάρι μου που μου το έφαγαν. Μου το έφαγαν οι αλήτες οι Αλβανοί. Οι αλήτες! Θέλω να προστατεύσετε τα δικαιώματά μας. Όλο τον χειμώνα μάς ανοίγουν τα σπίτια. Θα τα πω Γιάννη μου», είπε μιλώντας στον σύζυγό της, που προσπαθούσε να την ηρεμήσει. «Να δικαιωθεί το παιδί μου. Ο λεβέντης μου! Αγαπούσε το χωριό του! Αγαπούσε την Βόρεια Ήπειρο», είπε η κ. Βασιλική Κατσίφα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς