18 C
Athens

Ψάχνει την ισορροπία που θα δώσει τη λύση

Τι δείχνουν οι αριθμοί για τα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν

Είναι δυνατό μια ομάδα που πέτυχε τρία γκολ εναντίον της Λουκέρνης στην Ελβετίας, άλλα δύο επί της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 70ο λεπτό στον αγώνα με την Μίλαν στην Ιταλία, να δυσκολεύεται στα εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα; Στην περίπτωση του Ολυμπιακού συμβαίνει και ο Μαρτίνς προσπαθεί εδώ και μέρες να βρει την κατάλληλη ισορροπία που θα δώσει και τη λύση.

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν με πολύ κόπο και ιδρώτα τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αναδείχτηκαν ισόπαλοι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (στο οποίο στάθηκαν άτυχοι στη φάση του δοκαριού του Χασάν) και έχασαν από τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Για την ώρα, οι Πειραιώτες δεν έχουν νίκη μέσα στη σεζόν στο πρωτάθλημα μακριά από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, κάτι το οποίο θα επιδιώξουν να πετύχουν απόψε εναντίον του Άρη. Ένα ματς που κρύβει πολλές παγίδες…

Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού μακριά από τον Πειραιά και την Αθήνα, πάντα για το πρωτάθλημα, ήταν τον περασμένο Μάρτιο, ότι συνέτριψε 4-0 τον Πλατανιά στα Χανιά. Έκτοτε, είχαν ακολουθήσει: η ισοπαλία (1-1) με τον Λεβαδειακό, οι ήττες από τον Απόλλωνα (1-0) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0) και πριν από λίγες ημέρες από τον ΟΦΗ (1-0).

Καιρός είναι λοιπόν οι παίκτες των Ερυθρόλευκων να βγάλουν αντίδραση και δείξουν διαφορετικό πρόσωπο και στους εκτός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος. Βέβαια, στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός βρίσκει απέναντί του ομάδες που παίζουν πολύ κλειστά στην άμυνα στην έδρα τους, δεν είναι όπως στα ματς της Ευρώπης που υπάρχουν κενοί χώροι, αλλά ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρουν τον τρόπο να πάρουν τις νίκες που χρειάζονται.

Όσον αφορά τους αριθμούς, ο Ολυμπιακός γενικά μέσα στη σεζόν (εντός και εκτός έδρας) έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα σε 7 αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ με τέρματα 14-6, ενώ στο πρωτάθλημα σε 8 ματς μετράει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 11-4.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς