23.4 C
Athens

Πήρε βαθμό στη Λιβαδειά η ΑΕΛ

Το αυτογκόλ του Γκόλια στο 82' σφράγισε το θρίλερ της Λιβαδειάς (1-1)

Φοβερό παιχνίδι στα τελευταία λεπτά στη Λιβαδειά, με τις δύο ομάδες να μένουν τελικά στο 1-1 και να παίρνουν από έναν βαθμό στη μάχη της σωτηρίας. Ή να χάνουν από δυο βαθμούς, αναλόγως πως το βλέπει ο καθένας…

Ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε την ΑΕΛ για την 8η αγωνιστική της Superleague, με τις δύο ομάδες να θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Όμως, με ένα ξέφρενο δεύτερο ημίχρονο και πολλές χαμένες ευκαιρίες το σκορ «κόλλησε» στο 1-1.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με το πολύ όμορφο γκολ του Κοέφ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Πίτι και έβαλε δύσκολα στον Λεβαδειακό. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έδωσαν βάση στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν εκβίασαν καταστάσεις.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, ειδικά από την πλευρά του Σαβαντογκό. Όμως, είτε η αστοχία των παικτών, είτε ο Κρίστινσον κρατούσαν το μηδέν για τη Λάρισα.

Στη συνέχεια, ο Ιωαννίδης που δεν μετρούσε πάνω από 4 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο σε μια περίεργη φάση και μετά από κόντρα έστειλε τη μπάλα στα πόδια του Γκόλια και ήρθε η ισοφάριση που εντέλει χρεώθηκε ως αυτογκόλ (82′).

Παράλληλα, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντέλετιτς εκτέλεσε και απέκρουσε ο Εμπασί, ενώ στη συνέχεια ο Σαβαντογκό έβγαλε τετ-α-τετ τον Γιακουμάκη με τον Κρίστινσον, με τον δεύτερο να κάνει μια μεγάλη επέμβαση.

Λεβαδειακός: Επασί, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (65’ Γιακουμάκης), Μάνγκα (78’ Ιωαννίδης), Τσαμπούρης, Σαβατογκό, Στανόγιεβιτς, Μαρκόφσκι

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Ακόστα, Μόρας (31′ λ.τρ. Γκόλιας), Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Κοέφ, Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (65′ Νούνιτς λ.τρ.), Πίτι (58′ Χούμπτσεβ), Ντέλετιτς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς