17.3 C
Athens

Ένοχοι και οι τρεις οπαδοί για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη

«Σήμερα μπορούμε να θρηνήσουμε το παιδί μας» δήλωσε μετά την απόφαση ο πατέρας του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού

Ένοχοι ομόφωνα κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι οπαδοί του Ηρόδοτου για το θάνατο του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα το Σεπτέμβριο του 2014 σε επεισόδια στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού.

Η απόφαση προκάλεσε ικανοποίηση και ανακούφιση στην οικογένεια του άτυχου 46χρονου. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 13 ετών στον 36χρονο και στον 30χρονο και 12 έτη στον 28χρονο που πρωτόδικα είχε αθωωθεί. Ο τελευταίος σήμερα δεν έδωσε το παρών αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, κάθισαν οι δύο νεαροί, 36 και 30 ετών, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα, αλλά και ένας 28χρονος, ο οποίος αν και πρωτόδικα είχε αθωωθεί, ο αντιεισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση.

O άτυχος φίλαθλος είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και κατέρρευσε εντός του γηπέδου. Αρχικά είχε νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του είχε μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα.

O Εισαγγελέας στην πολύκροτη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, πρότεινε την απαλλαγή των δύο εκ των τριών ανδρών που εμπλέκονται στο βαρύτατο τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη –ο οποίος δύο εβδομάδες μετά το επίμαχο συμβάν, στις 29 Σεπτεμβρίου 2014, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο. Ο Εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος ο 36χρονος που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών, αλλά και ο 30χρονος που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών. Στον αντίποδα, ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 28χρονος, ο οποίος είχε αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Κατά την αποχώρηση του από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο πατέρας του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη, δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV: «Σήμερα μπορούμε να θρηνήσουμε το παιδί μας», με τον ίδιο να δηλώνει δικαιωμένος από την απόφαση του Δικαστηρίου, ενώ, μέσω του δικηγόρου τους η οικογένεια του Κώστα Κατσούλη ευχήθηκε ο «δικός τους» Κώστας να είναι το τελευταίο θύμα από επεισόδια στα γήπεδα.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισε και καταδικάστηκε με 4 χρόνια φυλάκισης επίσης ένας 38χρονος, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος άλλου φιλάθλου του Εθνικού, αλλά και για συμπλοκή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς