16.5 C
Athens

«Διπλό» στο Μαυροβούνιο για τον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Μαυροβούνιο την Μπουντούτσνοστ με 72-67 για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Ο Παναθηναϊκός έκανε ντέρμπι στο ματς με τη Μπουντούτσνοστ, αλλά στο τέλος έφυγε με το διπλό από το Μαυροβούνιο.

Οι «πράσινοι» ταξίδεψαν στην Ποντγκόριτσα για να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, και με εξαιρετική εμφάνιση στην τελευταία περίοδο, πήρε την πολυπόθητη νίκη έναντι στην Μπουντούτσνοστ με 72-67. Έτσι, οι πράσινοι ανέβηκαν βαθμολογικά και ψυχολογικά εν’όψη…Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για καμία από τις δύο ομάδες, οι οποίες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο στην επίθεση και να μη μπορούν να βρουν εύκολους πόντους. Ο Παναθηναϊκός είχε καλή αμυντική λειτουργία και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν ρυθμό στο δεύτερο μισό του γηπέδου, με τη πρώτη περίοδο να τελειώνει με σχετικά χαμηλό σκορ (15-18).

Στη συνέχεια, η Μπουντούτσνοστ ανέβηκε, βρήκε πόντους από τους ψηλούς της, δίχως να κυριαρχεί. Οι δύο ομάδες μετά από ένα ιδιαίτερα μαχητικό, αλλά μη ποιοτικό ημίχρονο ήταν ισόπαλες με 31-31.

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου δεν είχε κάτι διαφορετικό, οι δύο ομάδες έδωσαν βάση στην αμυντική τους λειτουργία και προσπαθούσαν να εκβιάσουν κάποια σουτ στην επίθεση. Στα θετικά του Παναθηναϊκού, ήταν η εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη σε εκείνο το διάστημα. Ο Έλληνας ψηλός παρουσιάστηκε αποφασισμένος, έκανε 3 μπλοκ και κάποια καλά τελειώματα στην επίθεση, προσφέροντας ένα <<σκιάχτρο>> στην άμυνα.

Παράλληλα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο τελευταίο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν και το πιο παραγωγικό αναλογικά (20-22), και πήρε διαφορά μέχρι και 13 πόντων. Όμως, οι Μαυροβούνιοι επέστρεψαν και μείωσαν στα τελευταία λεπτά, εκμεταλλευόμενοι κάποια λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Τα μεγάλα σουτ του Ντεσόν Τόμας (4/5 τρ), και τα τελειώματα του ορεξάτου Παπαπέτρου έδωσαν τη τρίτη νίκη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε αισίως το τεστ στην Ποντγκόριτσα.

Πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο ΝτεΣόν Τόμας με 14 πόντους, ενώ για την Μπουντούτσνοστ ξεχώρισε ο Όμιτς με 16 πόντους και 7/10 δίποντα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς