15 C
Athens

Aπίστευτο: Ασκούν δίωξη στον δολοφονημένο Κατσίφα!

Η εισαγγελία Τιράνων σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του • Λογική και νομική παράνοια χαρακτηρίζει την εξέλιξη ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα • Θρίλερ για το αν θα παραδοθεί η σορός του

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο εισαγγελέας Τιράνων άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, επισημαίνει πως συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Αυτή, λοιπόν, η δικογραφία ερευνάται εναντίον ενός ανθρώπου που έχει αποβιώσει. Φοβάμαι, δε, και ανησυχώ ότι έχει ανοίξει μετά το θάνατο του. Σε όλα τα συνηθισμένα κράτη, δικογραφίες ποινικές εναντίον ανθρώπων που έχουν αποβιώσει ή τίθενται αυτομάτως στο Αρχείο μετά το θάνατο τους ή δεν ανοίγουνε φυσικά ποτέ εναντίον τους αν έχουν ήδη πεθάνει. Λοιπόν, αυτή η παράνοια -λογική και νομική- δε μπορώ πιά να την αποσιωπώ», λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα.

Ο κ. Γιοβανόπουλος σημειώνει πως η ανήκουστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα διαδικασία του γεννά την υποψία πως οι αλβανικές αρχές επιδιώκουν να αποδείξουν ότι δεν υπήρχε ακαριαίος θάνατος και ότι υπήρχε απλός τραυματισμός, ώστε να εδράσουν αργότερα και κάποια στοιχεία για αποζημιώσεις.

Προειδοποιεί ακόμη να μην εξαφανιστούν στοιχεία, όπως απ’ το σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δοθούν στην οικογένεια τα ρούχα που φορούσε ώστε να ελεγχθούν, να τους παραδοθούν τα προσωπικά του αντικείμενα – που δεν είναι όλα πειστήρια- όπως και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. «Το παιχνίδι, πλέον, γίνεται πάρα πολύ σκοτεινό. Δεν είναι έτσι, στα νομικά είναι όλα πάνω στο τραπέζι», προσθέτει ο κ. Γιοβανόπουλος.

Θρίλερ με την παράδοση της σορού

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Τιράνων φέρεται να αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειάς του να μεταφερθεί η σορός του 35χρονου στο Αργυρόκαστρο.

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα θέλουν να κάνουν την κηδεία του παιδιού τους όσο το δυνατόν συντομότερα για να αναπαυθεί η ψυχή του, καθώς και να δοθούν απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες, ζητούν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η οικογένεια ζητά, όπως έγινε γνωστό, να σταματήσει κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό, θεωρώντας ότι πλέον δεν έχει νόημα μετά και τη διαπίστωση ότι ο Αλβανός ιατροδικαστής είχε αλλοιώσει βασικά στοιχεία. Το αίτημα υπέβαλε στις Αρχές Αργυροκάστρου ο πατέρας του θύματος, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η κηδεία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς