17 C
Athens

To έγκλημα του Λοτερμόζερ στη Μόσχα! (vid)

Το FWS.GR αναλύει το ανάποδο σφύριγμα 30'' πριν το τέλος που καταδίκασε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά και το παρασκήνιο με τον διαιτητή Λοτερμόζερ

Ο Ολυμπιακός έφτασε χθες πολύ κοντά σε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Μπλατ νίκησε στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα, όμως τελικά λύγισε στο φινάλε πληρώνοντας κάποια δικά του λάθη, αλλά και ένα μεγάλο διαιτητικό σφάλμα.

Ο δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης Ρόμπερτ Λοτερμόζερ ουσιαστικά εγκλημάτησε εναντίον των ερυθρόλευκων στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα στερώντας τους μια τεράστια ευκαιρία για νίκη.  Μόλις 30” πριν το τέλος και με το σκορ στο 64-63 υπέρ της ΤΣΣΚΑ, βάφτισε το ολοκάθαρο επιθετικό φάουλ του Κλάιμπερν σε αμυντικό, στέλνοντας τον Αμερικανό στη γραμμή και τον Έλληνα φόργουορντ στον πάγκο με πέντε. Αντί φυσικά να δοθεί η μπάλα στους ερυθρόλευκους με μια ολόκληρη επίθεση και την χρυσή ευκαιρία να πάρουν το διπλό και να φύγουν.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η φάση ανήκε στον τρίτο διαιτητή του αγώνα τον Πορτογάλο Σίλβα, καθώς ο Λοτερμόζερ δεν είχε ορατότητα. Τον λόγο που αποφάσισε να «καπελώσει» τον συνάδελφό του και να προβεί σε ένα τόσο ανάποδο σφύριγμα τον ξέρει μόνο ο ίδιος. Όπως ξέρει και τον λόγο που είχε πετσοκόψει τον Ολυμπιακό στον περσινό πρώτο προημιτελικό με τη Ζαλγκίρις στερώντας του το πλεονέκτημα έδρας.

Το πιο θλιβερό απ’ όλα ήταν βέβαια ήταν η εικόνα με τον Ιτούδη να ζητάει και τεχνική ποινή για… θέατρο του Παπ! Αντί να κάνει τον σταυρό του και να ευχαριστεί τον Λοτερμόζερ που τον γλίτωσε από το κάζο, είχε το θράσος να διαμαρτύρεται. Αλλά εδώ που τα λέμε κάπου τον καταλαβαίνουμε. Τα είχε… κάνει πάνω του ο άνθρωπος, βρισκόταν σε πανικό. Δεν έχει τραβήξει λίγα άλλωστε από τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη κι αν δεν του έκανε τέτοιο δώρο ο διαιτητής η κατάληξη θα ήταν και χθες η γνωστή…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς