22.3 C
Athens

Έτσι στήθηκε η φονική ενέδρα στον Γιάννη Μακρή

Αναζητούν στη Μύκονο το κίνητρο της δολοφονίας • Συνδέουν την εκτέλεση με την επίθεση στην Ακτή Κονδύλη • Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράλληλων συμβολαίων θανάτου

Ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή παρακολουθούσε το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, κρυμμένος σε ένα λοφίσκο κοντά στο σημείο που παρκάρει το θύμα το αυτοκίνητό του.

Το έργο του διευκόλυνε το γεγονός ότι αντί να φύγει με το θηριώδες τζιπ που ήταν παρκαρισμένο στο γκαράζ του, επέλεξε να πάρει το μικρό smart που βρισκόταν εκτός σπιτιού στο χώρο που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της περιοχής για πάρκινγκ.

Οι ελιγμοί που έκανε προκειμένου να βγει από τη θέση που είχε παρκάρει, καθώς μπροστά και πίσω του βρίσκονταν άλλα οχήματα, έδωσε την ευκαιρία στο δολοφόνο του να «κεντράρει» με τον καλύτερο τρόπο το θύμα του.

Πλησίασε από την πλευρά του συνοδηγού, πυροβόλησε τον 46χρονο και ετοιμάστηκε να τραπεί σε φυγή.

Ωστόσο ο Γιάννης Μακρής δεν σκοτώθηκε από τα πυρά του. Επιχείρησε, βαριά τραυματισμένος να βγει από το αυτοκίνητο και να διαφύγει. Δεν είχε, όμως, δυνάμεις, παραπάτησε και σωριάστηκε στο έδαφος. Τότε ο δολοφόνος τον πλησίασε και τον πυροβόλησε ξανά.

Αναζητούν στη Μύκονο το κίνητρο της δολοφονίας – Σύνδεση με την επίθεση στην Ακτή Κονδύλη

Στο μεταξύ, στη Μύκονο, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το κίνητρο της δολοφονίας του 46χρονου. Μάλιστα, παρόλο που αρχικά η δολοφονία του Μακρή δεν συνδέθηκε με την επίθεση στον 37χρονο «νονό της νύχτας» Ε.Ζ., που τραυματίστηκε στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά ένα 24ωρο πριν, τελικά οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ίσως και να σχετίζονται.

Εξετάζουν, μάλιστα, ακόμη και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο… παράλληλης υπογραφής συμβολαίων θανάτου που αφορούσαν τον 37χρονο που πυροβολήθηκε στην ακτή Κονδύλη και το προχθεσινό θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Βούλα.

Αφορμή για αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται, είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρίες παροχής ασφάλειας σε καταστήματα της Μυκόνου. Ο «νονός της νύχτας» τελικά γλίτωσε από την επίθεση, επειδή μπλοκάρισε το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων βαλλιστικής, το καλάσνικοφ «κόλλησε» μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης σφαίρας, με αποτέλεσμα τη σωτηρία του υποψήφιου στόχου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς