17.2 C
Athens

Η… Nouvelle Vague της ΑΕΚ

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σας σερβίρει στο πιάτο όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους τέσσερις μικρούς της ΑΕΚ που έλαμψαν στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας

Στο εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Λάρισας έλαμψαν με την παρουσία τους τέσσερις μικροί. Τέσσερις ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας που έδειξαν ότι με υπομονή, προσήλωση και πολλή δουλειά, έχουν όλα τα εχέγγυα για να κάνουν καριέρα. Το «Fws.gr» σας παρουσιάζει το who is who των Μπότου, Μπάμπη και Σαρδέλη που μας συστήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Φιλιππούπολη και υπενθυμίζει ποιος είναι ο Γιούσης.

Γιάννης – Φοίβος Μπότος: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20/10/2000. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη Διάνα Ηλιόπουλης. Έχει ύψος 1,72 μ., και αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού μέσου. Στα τμήματα υποδομής της «Ένωσης» εντάχθηκε το 2008. Ήταν παρών στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ, έπαιξε και σκόραρε στον αγώνα με τη Μπενφίκα για το Youth League της UEFA. Έκανε ντεμπούτο στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τη Λαμία στη Ριζούπολη και προχθές πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Πάρης Μπάμπης: Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 17 Ιουλίου του 1999. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αναγέννηση Πετρούπολης, ενώ στις Ακαδημίες της «Ένωσης» πήγε το 2013. Στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής U-15. Το καλοκαίρι του 2017, ήταν (μαζί με τους Γιούση και Γιαννούτσο) στην προετοιμασία της Πολωνίας επί Μανόλο Χιμένεθ. Έχει ύψος 1,72 μ., και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Στα μέσα Απριλίου του 2018 υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και προχθές στη Φιλιππούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, επέστρεψε στις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας.

Γιάννης Σαρδέλης: Γεννήθηκε στις 3/11/2000. Ανήκει στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2016, όταν και εντάχθηκε στην U-17, προερχόμενος από την Ακαδημία Πατίστα στην Καλαμάτα. Έχει ύψος 1,71 μ., και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων και το καλοκαίρι ήταν μέλος της Μεσογειακής ομάδας. Μάλιστα αγωνίστηκε σε τέσσερα ματς στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνας. Στο Youth League έχει δύο συμμετοχές, απέναντι σε Άγιαξ και Μπάγερν Μονάχου. Κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα και το συνδύασε και με γκολ!

Χρήστος Γιούσης: Γεννήθηκε στο Βόλο στις 8/2/1999, μεγάλωσε στη Σκιάθο, ενώ πρωτόπαιξε μπάλα στην Άνδρο. Έχει ύψος 1,76 μ., αγωνίζεται ως αριστερό χαφ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν ήρθε πρώτη φορά στην Αθήνα δοκιμάστηκε από τον Ολυμπιακό. Στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ εντάχθηκε το 2013. Στο επίσημο ντεμπούτο του πέρσι στις 30 Νοεμβρίου του 2017, στον αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», σημείωσε 2 γκολ στη νίκη των «κιτρινόμαυρων» με 3-2. Είναι διεθνής με την Ελπίδων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς