22.9 C
Athens

Δολοφονία Μακρή: Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον δράστη (video)

Ύψους 1.70 μ. με σκούρα ρούχα ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ο 46χρονος επιχειρηματίας πριν πέσει νεκρός

Η μαφιόζικη εκτέλεση του Γιάννη Μακρή χθες το βράδυ στη Βούλα έχει καταγραφεί από δύο «αυτόπτες μάρτυρες» που δεν είναι άλλοι από τις δύο κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες έξω από τη βίλα-«φρούριο» του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία.

Οι δύο κάμερες που είναι στραμμένες προς το σημείο που δέχθηκε τις σφαίρες ο 46χρονος, την στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητό του, ήταν σε λειτουργία, γεγονός, που σημαίνει, εκτός κάποιου απροόπτου, ότι έχουν καταγράψει τους δράστες. Κάμερες, βέβαια, υπάρχουν και στην ευρύτερη περιοχή, στη Βούλα, όπου διέμενε ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας.

Το θύμα, που είχε απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, επρόκειτο χθες το βράδυ να πάει στα εγκαίνια της νέας επιχείρησής του, φύλαξης και καθαρισμού κτιρίων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, γεγονός, που όπως όλα δείχνουν, γνώριζαν οι δράστες και του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου.

Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, απέναντι ακριβώς από το σπίτι του, λίγες στιγμές αφότου βγήκε από την οικία του και μπήκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο  στο άνοιγμα ενός δρόμου, τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ.

Το γεγονός ότι ο 46χρονος δεν είχε σταθμεύσει στο εσωτερικό πάρκινγκ του σπιτιού του, αλλά είχε αφήσει το αμάξι του στο συγκεκριμένο σημείο, απ’ όπου χρειαζόταν να κάνει ελιγμούς για να ξεπαρκάρει, διευκόλυνε το έργο των δραστών, δίνοντάς τους τον απαραίτητο χρόνο και οπτικό πεδίο για το «χτύπημα».

Η μαφιόζικη εκτέλεση έχει καταγραφεί από πολλές κάμερες κλειστού κυκλώματος σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μία εξ αυτών «κοιτάζει» αποκλειστικά στον χώρο στάθμευσης του οχήματός του. Συνεπώς η κάμερα αυτή έχει καταγράψει τα πάντα. Υπάρχουν όμως κι άλλες, αφού όλα τα σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πραγματικά «φρούρια», οι οποίες έχουν καταγράψει τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης.

Πρόκειται για έναν άνδρα, ύψους περίπου 1,70μ., ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα. Οι κάμερες τον κατέγραψαν να φοράει τζόκεϊ στο κεφάλι του που καλύπτει το πρόσωπό του.

Ο άνδρας που παρακολουθούσε τον Γιάννη Μακρή, φαίνεται να πηγαίνει στο ΙΧ του θύματος, ένα smart, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του, από την πόρτα οδηγού.

Ο Γιάννης Μακρής δέχθηκε έξι πυροβολισμούς, με τέσσερις σφαίρες να πετυχαίνουν το σώμα του επιχειρηματία ξαπλώνοντάς τον νεκρό. Ο εκτελεστής, διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Ωστόσο, οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά και άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός.

Τα πρώτα λεπτά της δολοφονίας όπως τα περιέγραψαν γείτονές  του

«Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα το 100 που ήρθε. Άργησε λίγο να έρθει. Και μετά ήρθε το ασθενοφόρο, αλλά είχε “φύγει” ο άνθρωπος», δήλωσε γειτόνισσα του άτυχου επιχειρηματία.

Ένας άλλος γείτονάς του ανέφερε ότι πληροφορήθηκε από τον κουμπάρο του την δολοφονία του 46χρονου. «Ο κουμπάρος μου βγήκε έξω και μου είπε “κάτι συμβαίνει εδώ”. Δεν τον άφησε να φύγει προς τα κάτω η αστυνομία. Είχε φτάσει και μάλιστα τού είπαν ότι ήταν κάτω στην άσφαλτο (σσ. ο 46χρονος). Τώρα πώς έγινε δεν ξέρω», δήλωσε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς