28 C
Athens

Σαρωτικός ο Εθνικός 5-0 τον Αετό Κορυδαλλού

Σαν σίφουνας πέρασε ο Εθνικός από το Πέραμα που σάρωσε τον Αετό Κορυδαλλού με 5-0. Οι κυανόλευκοι με πολλές ρεζέρβες στην ενδεκάδα τους είχαν τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το σκορ άνοιξε στο 22’ ο Παυλάκης με διαγώνιο σουτ. Από την άλλη πλευρά ο τυπικά γηπεδούχος Αετός που έπαιξε κι αυτός με σημαντικές ελλείψεις, προέβαλε αντίσταση μόνο στο α’ μέρος.

Στην επανάληψη η καλοκουρδισμένη μηχανή του Εθνικού λειτούργησε άψογα, απέναντι σε μια ομάδα που πελαγοδρομούσε. Στο 48’ ο προωθημένος Πεχλιβανίδης με κεφαλιά και στο 61’ ο Κατίδης με ωραίο σουτ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Και ενώ στο 70’ η κεφαλιά του Μπούτερ βρήκε το δοκάρι, στα τελευταία λεπτά ο Εθνικός σημείωσε δυο ακόμα τέρματα.

Στο 83’ ο Σκεντεράι που μπήκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι ανατράπηκε από τον Μάναλη και το πέναλτι που καταλογίστηκε, μετέτρεψε σε γκολ ο Μπούτερ.

Το πέμπτο τέρμα σημείωσε στο 88’ με κοντινό πλασέ ο Σκεντεράι.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Φιλακούρη.

ΑΕΤΟΣ: Καλογεράς, Μάναλης, Φειδάς, Καλαμάρας, Κουτσομύτης (46’ Ροδίτης), Σύρμας (47’λ.τρ. Κωστόπουλος), Νούχο (62’ Παπαδόπουλος Π.), Λοϊζίδης, Μπερίσα, Βερούση (75’ Κανταρτζόπουλος), Καλαϊτζίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χαλκίδης, Κατίδης, Μπακογιάννης (71’ Παπαγεωργίου), Βενέτης, Πεχλιβανίδης, Λεωνιδόπουλος, Ρομάνο (60’ Πολίτης), Κωνσταντίνου (66’ Σκεντεράι), Μπούτερ, Μπλάνκο, Παυλάκης (68’ Αλεξίου)

Ο Αμπελακιακός στο 90’ 1-2 τον Καραβά στο Ρέντη

Στο 90’ ο Αμπελακιακός με σκόρερ τον φορμαρισμένο Σταφσουλάι , κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Κυπελλούχου ΑΟ Καραβά με 2-1 μέσα στο Ρέντη και τον πέταξε εκτός διοργάνωσης.

Οι Σαλαμίνιοι άνοιξαν το σκορ στο 16′ με τον Σταφσουλάι που δέχτηκε την μπάλα από τον Σαρηγιάννη. Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι και πιο επιθετικοί στο α’ μέρος ισοφάρισαν γρήγορα (22’) με σουτ του Ερμάλ ενώ στο 35’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όταν κέρδισαν πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Σπάθας σε ανατροπή του Μπιλίμπασι από τον Ράπτη. Το εκτέλεσε ο «παθών» στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη ο Αμπελακιακός ανέβηκε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Λίγο πριν από την εκπνοή του αγώνα πήρε τη νίκη- πρόκριση, όταν ο Κοκλιώτης έβγαλε μπροστά τον Σταφσουλάι που απέφυγε με ταχύτητα τρεις αντιπάλους και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Καραμαλίγκα γράφοντας το τελικό 1-2 .

ΑΟ ΚΑΡΑΒΑΣ: Καραμαλίγκας, Χονδρουδάκης, Παπαδόπουλος, Καλιακούδας, Λάλα, Καστράτι, Τζώρτζης (76’ Παυλόπουλος), Ζαχαράτος (62’ Παναγιωτόπουλος), Μπεσού, Μπιλίμπασι, Ερμάλ.

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ: Κόρμπας, Ζώτο, Κοφσανίδης, Χαλούλος, Μαούνης (77’ Καμπούρης), Σγούρδας (34’ λ.τρ. Λιάτος), Μπούτσης, Λίτσι (78’ Κοκλιώτης), Σταφσουλάι, Ράπτης, Σαρηγιάννης.

ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού – Ιωνικός 0-4

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες ο Ιωνικός επικράτησε της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού στη Χαραυγή με 4-0. Οι Νικαιώτες άνοιξαν το σκορ στο 22’ με άψογη εκτέλεση φάουλ του Ντάλλα.

Στην επανάληψη με τις αλλαγές που έγιναν ο Ιωνικός παρουσιάστηκε πιο επιθετικός. Στο 64’ ο Ατματζίδης ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας για να δώσει ο Καλλέργης με δυο προσωπικά τέρματα στο 71’ και στο 85’ διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Σωστός ο διαιτητής Μπαλαχούτης.

ΑΕ ΘΥΕΛΛΑ ΑΧΙΛΛΕΑ: Γκερλές, Σιέκας, Πλακοπίτας (46’ Τοκατλιάν), Μπλέτσας, Πιτερός, Πλατσιδάκης (70’ Χαρτοματζίδης), Καρακασίδης (46’ Ξένος), Ξαφάκης, Μαρλαφέκας, Σαλάμης, Ξανθάκης (60’ Νέλα).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Πλάκας, Δημακάκος (46′ Γκοτσούλιας), Μαντζώρος, Παντελίδης, Πογοσιάν, Καρυτινός, Θέος (46′ Ατματζίδης), Καρέλης (65′ Κουιρουκίδης), Ντάλας (46’ Καλλέργης), Σάμιος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς