18.7 C
Athens

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον διαιτητικό τόπο;

Ιδού γιατί καθάρισαν τον Καμπούρη, αυτοί που τον έκαναν διεθνή όταν εκτέλεσε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ • Ιδού πώς έσπρωχνε τους δικέφαλους σε Λιβαδειά, Νέα Σμύρνη, Λαμία και πώς έγινε ο μοναδικός που πέταξε ο Περέιρα από τους πίνακες

Ποιος κυβερνάει τελικά αυτόν τον διαιτητικό τόπο; Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο με την διαιτησία, όχι τόσο για τα λάθη που σε έναν βαθμό είναι αναμενόμενα κάποιων διαιτητών, αλλά για τα μηνύματα που στέλνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και ο πρόεδρός της Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Ο Πορτογάλος ρέφερι έκοψε την διαιτησία στον Βασίλη Καμπούρη. Ήταν ο μοναδικός που «εκτελέστηκε» με βάση την αναμόρφωση των πινάκων. Αυτός που πλήρωσε για όλα. Ο βοηθός από την Εύβοια είχε κριθεί από τους ίδιους ανθρώπους ότι ήταν από τους ικανότερους, γι’ αυτό και τον έκαναν διεθνή. Γι’ αυτό τον έστελναν να παίζει σε αγώνες του Europa League. Αυτοί τον πρότειναν στην UEFA.

Ποιο ήταν το έγκλημα του Βασίλη Καμπούρη; Το λάθος που δεν μπορούσε με τίποτα να συγχωρεθεί; Ακύρωσε το γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη στο ματς του Πανιώνιου με τον ΠΑΟΚ. Ο σκόρερ είναι γεγονός ότι καλυπτόταν από δύο παίκτες και ο βοηθός ΚΑΚΩΣ υπέδειξε ότι βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Καμπούρης κατηγορήθηκε ότι εσκεμμένα υπέδειξε την ακύρωση του γκολ. Μόνο που ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ράζβαν Λουτσέσκου δεν στάθμισε ορθά τα πράγματα. Η φάση του Ακπόμ έγινε στο 89΄. Ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1. Δηλαδή ο Πανιώνιος είχε ελάχιστα χρονικά περιθώρια να ισοφαρίσει.

Ο παρατηρητής διαιτησίας Βασίλης Τεροβίτσας έβαλε χαμηλό βαθμό στον Καμπούρη και ορθά υπήρξε τιμωρία του βοηθού. Προς τι όμως η καρατόμησή του;
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΟΚ μετά το ματς διατύπωσε με ιδιαίτερο τρόπο τα παράπονά του:
«Αν πω αυτά που σκέφτομαι θα χάσω το δίκιο μου σε κάποια εισαγγελική αίθουσα. Θα φταίμε οι παράγοντες που χαλάμε το πρωτάθλημα, γιατί τα λάθη είναι ανθρώπινα κλπ…Τα λάθη όμως πληρώνονται και ο κύριος Καμπούρης πρέπει να βγει από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης ως πρώην διαιτητής.
Εξαφανίστε τον, με τον ίδιο τρόπο που εξαφανίστηκαν και οι υπόλοιποι της λογικής του. Ας πάει στην Ένωσή του να τον αποθεώσουν «σεμνά και ταπεινά». Μπορεί να μην κέρδισε, αλλά «πέθανε» προσπαθώντας! Άξιος», έγραψε στο Facebook.

Ο Λουτσέσκου συγκρατήθηκε με το ζόρι μετά την ακύρωση του γκολ και στις δηλώσεις που έκανε είπε:
«Δεν ήταν λίγα εκατοστά το λάθος, ήταν τουλάχιστον πέντε μέτρα. Αυτό και μόνο δείχνει ότι κάποιος ήρθε εδώ με έναν συγκεκριμένο σκοπό. Σίγουρα δεν μιλάμε για ανθρώπινο λάθος».

Ποιος είναι όμως ο Καμπούρης που έγινε διεθνής κι εξαφανίστηκε από τη διαιτησία; Αυτός που στο ίδιο γήπεδο σε αγώνα Πανιώνιου –ΠΑΟΚ στις 24 Μαϊου 2017 κι ενώ το σκορ ήταν 0-1, υπέδειξε οφσάιντ στις καθυστερήσεις τον Μαχμούτοβιτς που έβγαινε πεντακάθαρα τετ-α-τετ με τον Γλύκο. Στο 92΄ ο Καμπούρης απέτρεψε το 1-1.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που βοήθησε τον ΠΑΟΚ ο βοηθός από την Εύβοια.

Τη σεζόν 2015-16, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής ο Λεβαδειακός φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να παίρνει μία πολύ αγχωτική νίκη. Στη φάση του πρώτου γκολ από τον Τζαβέλλα, είχε προηγηθεί ενέργεια του Σαλπιγγίδη, ο οποίος ήταν σε θέση οφ σάιντ. Ο Καμπούρης που δεν το υπέδειξε μπήκε στο ψυγείο για έξι αγωνιστικές.

Πώς όμως αυτός που ευνοούσε τον ΠΑΟΚ βρέθηκε ξαφνικά εκτός διαιτησίας για μια του υπόδειξη; Στην Θεσσαλονίκη είχαν εντοπίσει πως εκτός από την ομάδα τους, ο Καμπούρης ευνοούσε και την ΑΕΚ. Και σε τι… ματς. Θυμάστε εκείνο το περίφημο ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ένωσης στο περσινό ματς με τη Λαμία, όπου ο διαιτητής Βάτσιος έδωσε την εσχάτη των ποινών σε βουτιά του Λιβάγια έξω από την περιοχή και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη κερδίζοντας με 1-0; Μαντέψτε ποιος ήταν βοηθός διαιτητή και μάλιστα μπροστά στη φάση, άρα θα έπρεπε να έχει αυτός καλύτερη γνώμη για το αν η παράβαση έγινε εντός ή εκτός (ένα μέτρο έξω) περιοχής… Ο Καμπούρης.

Και για… αποκορύφωμα το fws.gr σας φωτίζει το περίφημο παιχνίδι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη την περασμένη σεζόν που σφράγισε το πρωτάθλημα. Ήταν η φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Γιακουμάκης έκανε επιθετικό φάουλ στον Μποτία και στην συνέχεια πέτυχε γκολ με το οποίο η ΑΕΚ κέρδισε 2-1. Υπεύθυνος της φάσης; Ο Καμπούρης. Αυτός που μετά από τις συγκεκριμένες υποδείξεις έγινε διεθνής κι έκανε τη βόλτα του στο Λιχτενστάιν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς