35.8 C
Athens

Η γενιά του 2000 σκοράρει και για την ΑΕΚ

Ο Φοίβος Μπότος και ο Γιάννης Σαρδέλης έγιναν τα πρώτα παιδιά του millennium που σκόραραν για την Ένωση σε επίσημο αγώνα

Η αρχή έγινε πριν δύο μήνες με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη του Παναθηναϊκού, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής γεννημένος το 2000 που σκόραρε στο πρωτάθλημα της Super League, στο 3-1 επί της Λαμίας. Ήταν θέμα χρόνου να ακολουθήσουν τα παιδιά του Millenium των υπόλοιπων ομάδων και χθες έγινε η αρχή από πλευράς ΑΕΚ και μάλιστα με δύο παίκτες!

Ο Φοίβος Μπότος, γεννηθείς στις 20 Δεκεμβρίου 2000, πέτυχε το τρίτο γκολ στο χθεσινό 4-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη και έγινε ο πρώτος παίκτης της Ένωσης γεννημένος στον 21ο αιώνα που πετυχαίνει γκολ σε επίσημο παιχνίδι! Δεν είναι, πάντως, ο νεότερος σκόρερ της Ένωσης μια και σήμερα είναι 17 ετών και 315 ημερών, ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας ήταν 17 ετών και 54 ημερών όταν πέτυχε το παρθενικό του γκολ, τέτοιες μέρες πριν έξι χρόνια, στο 1-0 επί του Πλατανιά για το πρωτάθλημα (28 Οκτωβρίου 2012).

Λίγα λεπτά αργότερα, τον Μπότο μιμήθηκε και ο σκόρερ του τελικού 4-0, Γιάννης Σαρδέλης, ο οποίος είναι λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία. Γεννηθείς στις 3 Νοεμβρίου 2000, είναι σήμερα 17 ετών και 361 ημερών και έχασε οριακά την ιστορική πρωτιά. Όλο το μέλλον είναι δικό του, φυσικά, για να διεκδικήσει άλλα ρεκόρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς